SEÇER: Mersin’e bu kötülüğü yaptırmayız


Tarih: 11 Şubat 2023 Cumartesi 18:29

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan deprem 10 ilde büyük yıkımlara yol açarken, çevre illere göç etmeye başlayan depremzedelerin barınma ve temel ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar devam ediyor. Mersin’e gelen depremzedelere yardımlar sürerken bazı konulara yönelik tartışmalar çıktı.  

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda, “Deprem bölgesinden yüzbinlerce vatandaşımız Mersin’e geliyor. Biz milletimizi bağrımıza basarız. Ancak planlı olarak yüzbinlerce Suriyeli sığınmacı da getiriliyor. İlgilileri uyarıyorum! Zaten 400 bin sığınmacıyı getirdiniz, bunu da taşıyamayız. Mersin’e bu kötülüğü yaptırmayız” ifadelerini kullandı.

“Herkes üstüne düşeni yapmalı” diyen Seçer, “Deprem bölgesinde barınma sorunu had safhada. Başta Mersin olmak üzere, diğer şehirlere yoğun göç başladı. Mersin’e gelen vatandaşlarımız aç açık kalmasın diye, biz tüm imkânlarımızı seferber ettik. Ancak bu sürecin çok dikkatli yönetilmesi şart. Herkes üzerine düşeni yapmalı” dedi.

Son olarak Seçer, “Deprem bölgesinden çok sayıda vatandaşımız Mersin’e geliyor. Belediyemizin her türlü imkanlarını seferber ettik, şu ana kadar 2000 vatandaşımıza geçici barınma imkanı sağladık. Ancak yoğun gelişler devam edecek ve daha fazla yere ihtiyacımız olacak. Dayanışmamız önemli” ifadelerini kullandı.



Haberle ilgili daha fazlası:

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA