Mersin’de yağmur duasına çıkıldı


Tarih: 20 Ocak 2023 Cuma 09:51

Mersin’in Mut’ta çok sayıda vatandaş ören yerinde yağmur duasına çıktı

Ülke genelinde olduğu gibi Mersin'in Mut ilçesinde de , bu yıl yeterli yağış olmadı. Yağışların azlığı nedeniyle yağmur duası için Kavaklı Mahallesindeki tarihi ören yerine çıkıldı. İlçe Müftüsü Mustafa Öztürk'le birlikte daire amirleri ve mahalle sakinlerinin katıldığı yağmur duası öncesine istiska (yağmur duası) namazı kılındı. Namazın ardından tövbe istiğfar getirilerek müftü Öztürk eşliğinde yağmur duası edildi.
Bölgenin en kurak dönemlerinden birinin yaşadıklarını belirten Mut Müftüsü Mustafa Öztürk, son aylarda neredeyse hiç yağış olmadığını kaydetti.
Su kaynaklarında kuruma yaşandığını aktaran Öztürk, "Yağmur yağmamasından dolayı çiftçilerimiz sıkıntı içinde. Su kaynaklarımız neredeyse kurudu. Zaman zaman su sıkıntısı çekiyoruz. Burada hep birlikte dua ettik. İnşallah Kadirli'ye bolluk ve bereket gelir" dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA