Yargıdaki çürümede yeni detaylar: ’Fiyat tarifesi’ de ortaya çıktı!


Tarih: 14 Ekim 2023 Cumartesi 11:29

BirGün yazarı Soykan’ın yargıdaki çürümeyi ve rüşvet ağını kamuoyu gündemine taşıdığı yazısının ardından, adliyelerdeki "rüşvet tarifesine" ilişkin detaylar da ortaya çıktı. T24 yazarı Gökçer Tahincioğlu, adliyedeki rüşvet ağında tahliye kararının 500 bin lira, erişim engeli kararının 100-200 bin lira arasındaki fiyatlarla çıkarılabildiğini yazdı.

BirGün yazarı Timur Soykan’ın gündem olan "Başsavcının rüşvet çığlığı: Çürüyoruz" başlıklı yazısı ve yazıya getirilen erişim engeli kararı gündemdeki yerini korurken adliye koridorlarındaki rüçvet çarkının ‘fiyat tarifesi’ de ortaya çıktı. 

T24 yazarı Gökçer Tahincioğlu, bugünkü "Çürümek: Yargıda temiz eller mi, güç savaşları mı?" başlıklı yazısında, adliyedeki rüşvet tarifesini yazdı. Adliye koridorlarında sık sık konuşulan ücret tarifelerinden örnekler sıralayan Tahincioğlu, şu ifadelere yer verdi:

"-Tahliye istiyorsa, nakit 500 bin lirayı getirmesi gerekiyor, artık daha ucuza olmuyor.

-100, 200 bin liraya erişim engeli kararını çıkartırız.

-Adli kontrol kararının kalkması 100-150 bin lira, yurtdışına çıkış yasağının kaldırılması 500 bini aşar.

-Mahkemelerde, hakimliklerde görevli avukata ulaşacaksın, süreci o halledecek, ben bağlantını kurarım. Tamamen bu avukatlar eliyle yürüyor."



Haberle ilgili daha fazlası: #birgün yazarı timur soykan  # yargıda fiyat tarifesi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA