Mersin’de Ulaşım Trafiğinin Sorunları Konuşuldu


Tarih: 1 Eylül 2023 Cuma 18:58

MTSO 17 Nolu Yolcu ve Servis Taşımacılığı Meslek Komitesi tarafından düzenlenen Yolcu ve Servis Taşımacılığı Sektör Buluşması toplantısında, Mersin’de ki taşıt, sürücü ve yolcukların birçok sorunları ele alındı.

Mersin ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonun da gerçekleşen toplantıya, başkan Hakan Sefa Çakır, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar, Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Fuat Tuğluoğlu, MBB Ulaşım Dairesi başkanı Ersan Topçuoğlu, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’nden Ferdi Tulğan, Mersin İl Jandarma Komutanlığı’ndan Şahin Yalçın  ve birçok sektör temsilcisi katılım sağladı.

Özdamar, Sorunları Bir Bir Sıraladı

Açılış konuşmasını yapan başkan Hakan Sefa Çakır, birlik mesajı verirken, MTSO Yönetim Kurulu başkanı Mustafa Özdamar ise, ulaşımda kent genelinde ki sorunları ve istekleri aktardı. Özdamar, taşıt, sürücü ve yolcu açısından birçok sorun ve talebi dile getirdi. Özdamar sorunları şu şekilde sıraladı:  “Mersin’de şehir içi minibüslerin ilgili oda ve kooperatif ile görüşleri alınarak Mersin Şehir Hastanesi ve MEŞOT arası yolcu taşımacılığı yapılmalıdır. Zabıta denetiminde ticari araçların bağlanması ciddin ekonomik kayıplara nende oluyor. Araçların bağlanması yerine sürücülerin men edilmesi gerekiyor. Mersin’de durak indi- bindilerin düzenlenmesi gerekiyor. Trafik bu sayede aksamamalı. Sürücü şoför sayısı arttırılmalı. Kentimizde nitelikli şoför yetişmesi için meslek okulları açılmaldır. Sürücülerin sabıka kayıtların düzenli incelenmeli, kılık kıyafet ve saç sakal tıraşı gibi birçok konu da özen gösterilmelidir.  Şehir içi minibüslerin trafik kurallarını ihlal edip yolcu kapmak için durak dışı yerlerde yolcu almalarını engellemek için kartlı sisteme geçilmelidir. Sabah  mesai başlangıcı ve akşam mesai sonunda belediye otobüslerinde olduğu gibi minibüslerde de ayakta yolcuya izin verilmelidir. Bu  konularla ilgili her kararda ilgili oda ve kooperatiflerin görüşleri alınmalıdır. MEŞOT’a yolcu taşıyan otobüslerin yolcuları otogar içerisinde indirmeleri gerekir.  Okulların önünde servis park alanı yetersizliği var. Artan malşiyetler dolayısıyla toplu taşımaların yakıtlarında KDV tutarı muaf tutulmalıdır. 

 

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü, Acı Tabloyu Paylaştı

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’nden konuşma yapan Ferdi Tulğan, Mersin’de trafikte ki birçok hatayı paylaşarak Mersin’de trafik kurallarına maalesef uyulmuyor dedi. Tulğan, özellikle Pozcu mevkiinde duraklara yanaşmanın çok zor olduğunu ve 2. Veya sol şeritte yolcu alındığını söyledi. Tulğan, “  Mersin’de cezaların çoğunun sebebi kurallara uymamak. İl genelinde 64 Bin araç sorgulanmış ve 7 Bin araca ceza yazılmıştır. Bu cezalar hep kural ihlalinden. Ayrıca Araçların 1000 tanesine de durak dışında durdukları için ceza yazılmış olup, 32 şoför arkadaşında alkollü olduğu tespit edilmiştir.  Bir diğer konu ise kırmızı ışık. Maalesef kentte kırmızı ışığa pek uyulmuyor ve birçok minibüs ışık donanımı olarak rengarenk süslenmiş durumda” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Ulaşım Dairesi Üzerine Düşeni Yapmaya Hazır

MBB Ulaşım Dairesi başkanı Ersan Topçuoğlu, büyükşehiri temsilen söz konusu sorunlarla ilgili açıklamada bulundu. Topçuoğlu, toplkantıda konuşulan, belediye araçlarının yaş konusu hususunda, “ Bakanlığın belirlediği üst yaş sınırının üstünde bizler bir karar alamıyoruz. Zaten bakanlığın aldığı yaş sınırındayız. Bu yaş; personel servislerinde 19, öğrendi servislerinde 12, diğer servis araçlarında ise 15’tir. Bu yaş üzerinde ki araçların ise turizm kenti Mersin’e pek yakışacağı düşünülmüyor.

 

Topçuoğlu ayrıca, Mersin Üniversite’nin şoförlük alanıyla ilgili bir yüksek eğitimin olması gerektiğini de söyledi. Topçuoğlu, “evet üniversitemizde şoförlük alanıyla ilgili bir eğiitm bölümü olmalı ve şoförlerimiz, daha bilimsel, elektronik donanıma sahip iletişimi kuvvetli bireyler olmalıdır” dedi.

Öğrenci servis park alanları ve korsan taksilerle ilgili olarak ta, “ Öğrenci servislerinin park alanlarıyla ilgili yetersiz kaldığımız noktada zabıtalarımız daima görev başındadır.  Denetimlerde hassas olmaya çalışıyoruz. Taksi duraklarına kaydın olmayan araçların çalışması şikayetlerinde ise emniyet süratle harakete geçmektedir.



Haberle ilgili daha fazlası: #mtso  # ulaşım  # mersin  # ersan topçuoğlu

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA