Dikmece halkına destek verdi


Tarih: 27 Ağustos 2023 Pazar 14:52

Yeşil Sol Parti (YSP) Mersin Milletvekili Perihan Koca ‘Büyük Dikmece Buluşması’ etkinliği kapsamında Hatay’a gitti.


Seren SABUNCU


Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Hatay’da ‘Büyük Dikmece Buluşması’ gerçekleştirdi. Katılım sağlayanlar arasında olan Yeşil Sol Parti (YSP) Mersin Milletvekili Perihan Koca, “Dikmece köyü satılık değildir! Büyük Dikmece Buluşması'nda Antakya/Dikmece köyünde istimlaka karşı bir araya geldik.
Birlikte direndik, birlikte kazanacağız. Enkazın içinden nasıl ki halk dayanışması ile birbirimize kol kanat gererek çıkmışsak bu belayı da omuz omuza verdiğimiz mücadele ile defedeceğiz. Sermaye değil Dikmece kazanacak” dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Hatay’da acele kamulaştırılma kapsamına alınan ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca (TOKİ)  konut yapılması planlanan Hatay Antakya’ya bağlı Dikmece Köyü'nde yurttaşların mücadelesi sürüyor. Dikmece köyünde tarım ve zeytinlik arazilerine kamulaştırma kararı alınmış köylüler bu karara karşı tepki göstermişti. Bu tepki haftalardır sürüyor. TÖP üyeleri ‘Büyük Dikmece Buluşması’ kapsamında köylülerle bir araya geldi ve direnişlerine destek verdi. Direnişe destek vermek için Hatay’a giden YSP Vekili Koca, “Dikmece köyü satılık değildir! Büyük Dikmece Buluşması'nda Antakya/Dikmece köyünde istimlaka karşı bir araya geldik.
Birlikte direndik, birlikte kazanacağız. Enkazın içinden nasıl ki halk dayanışması ile birbirimize kol kanat gererek çıkmışsak bu belayı da omuz omuza verdiğimiz mücadele ile defedeceğiz. Sermaye değil Dikmece kazanacak” ifadelerini kullandı.

Dikmece halkının direnişine dikkat çeken Vekil Koca, “İşte Dikmece köyü, işte direniş!
Direnişin 29. gününde Büyük Dikmece Buluşması'nda bu onurlu mücadelesinin bir parçası olmaktan duyduğumuz gururla arşınladık Dikmece köyünü. İlk günden beri söylediğimiz gibi hep bir ağızdan haykırdık bugün: ‘gitmedik, buradayız!’ Mücadelemiz devam edecek” dedi.



Haberle ilgili daha fazlası: #yeşil sol parti perihan koca  # büyük dikmece buluşması

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA