‘’Zam makinesi hız kesmeden çalışıyor’’ 


Tarih: 3 Ağustos 2023 Perşembe 16:01

Mezitli Kent Konseyi zamlarla ilgili basın açıklaması yaparak, “zam makinesi hız kesmeden çalışıyor’’ dedi. 

Seren SABUNCU

Son zamanlarda gündemden düşmeyen zamlarla ilgili bir açıklama da Mezitli Kent Konseyi’nden geldi. Zamların hız kesmeden devam ettiğine dikkat çekilerek, “zam makinesi hız kesmeden çalışıyor’’ denildi.

Açıklamada gelen zamlar ve alım gücünün düşmesine dikkat çekildi. Temel gıda ürünlerinden elektriğe, doğalgazdan akaryakıt fiyatlarına kadar artan zamlarla memur, emekliler ve toplumun genel kesiminin artık yaşamsal faaliyetlerini bile karşılama gücü kalmadığı belirtildi. 
Açıklamada şu ifadelere yer verildi;
“Bugün ülkemizde her beş kişiden biri açlık sınırı altında bir gelirle yaşamaya çalışmasının yanı sıra gıda enflasyonunda yaşanan artışlar sebebiyle vatandaş, hem geçim sıkıntısı yaşıyor hem de yaşam kalitesi düşüyor. Asgari ücret şimdiden pul oldu. Zam makinesi hız kesmeden çalışıyor. TL, dolar karşısında kar gibi eriyor, aradaki fark yine halka ödetilmektedir. Özellikle son bir buçuk yıldır ekonomide belirsizliğin arttığı, kısa vadeli yaklaşımın ağır bastığı ve gelecek endişesinin yaygınlaştığı bir ortam söz konusudur. Orta ve uzun vadeli kararlar almaktan kaçınıldığı için enflasyon ve talep arasında bir kısır döngü oluşmaktadır. Sonuç olarak en çok kaybeden her zamanki gibi toplumun en kırılgan kesimi olan örgütsüz, işsiz, düşük gelirli emek kesime olmaktadır. Halkın katlanan yoksulluğuna, bitmek bilmeyen zam dalgasına ve işsizliğe karşı ayağa kalkmak adına bugün burada tüm sivil toplum kuruluşları, cemiyet, siyasi örgüt temsilcileri ile birlikte en temel talebimiz olan insanca yaşamaya yetecek, yoksulluk sınırı üzerinde ücret talebine sahip çıkmak için omuz omuza vermeye çağırıyoruz.”



Haberle ilgili daha fazlası: #mezitli kent konseyi  # zamlarla ilgili açıklama

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA