Asırlık Yeni Adana Gazetesi Yayın Hayatına Son Verdi


Tarih: 1 Ağustos 2023 Salı 17:26

1918 yılında yayın hayatına başlayan Türkiye’nin en eski gazetesi olan Yeni Adana Gazetesi ekonomik ve siyasi koşullardan dolayı yayın hayatına son verdi.

 Ebru DOST

Adana'nın  1918’de Fransız güçlerince işgal edilmesinin hemen ardından yayın hayatına başlayan ve Türkiye'nin en eski gazetesi olan  Yeni Adana Gazetesi, 31 Temmuz 2023 tarihli son sayısı ile okurlarına veda etti.  

 

Gazetenin kurucularından Ahmet Remzi Yüregir'in torunu Doç. Dr. Oya Yüregir, gazetenin kapanma sebeplerinin ekonomik ve siyasi koşullar olduğunu belirterek, "

Bugün gelinen noktada yerel basının yaşam mücadelesi verdiği hayatta kalma çabasından Yeni Adana da nasibini almıştır. Yüregir ailesi olarak gazetemizin maddi ve manevi olarak yayını sürdürme çabasının artık mümkün olmadığını görmekteyiz.

Yeni Adana gazetesine 1918’den bu yana emek veren tüm yazı işleri müdürlerine, idarecilerine, yazarlarına, çizerlerine, muhabirlerine, sanat sayfalarını hazırlayan/düzenleyenlere, dizgicilerine, basımcılarına, muhasebecilerine, basımevlerine, bayilere, uzman bilgisayar desteği veren firmalara teşekkürü bir borç biliriz. Yeni Adana’yı kurulduğu günden bu yana okuyucuların eline ulaştıran Yeni Adana ailesinin bir ferdi olan bu arkadaşlarımızın yoğun emek ve çabası Yeni Adana’nın tarihinde yerini almıştır ve almaktadır" açıklamalarında bulundu. 

 

1918’de Kurtuluş Savaşı yıllarında Fransa işgalinde Pozantı’da tren vagonlarında gizlice basılıp halka ulaştırıldığı söylenen gazetenin, baskı maliyetlerinin dolara bağlı olması, Basın İlan Kurumundan (BİK) gelen paranın doğrudan vergi borcuna kesilip haber ajanslarına ödeme yapılamaması gibi sebeplerden dolayı, yaklaşık 4-5 yıldır varlık yokluk mücadelesi verdiği paylaşıldı.



Haberle ilgili daha fazlası: #yeni adana gazetesi  # türkiyenin en eski gazetesi  # yeni adana gazetesi kapandı   # ahmet remzi yüreğir

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA