Beklentiyi aştı: Cari açık mayıs ayında 7,9 milyar dolar!


Tarih: 11 Temmuz 2023 Salı 12:42

Cari işlemler hesabı, mayısta 7 milyar 933 milyon dolar ile beklentinin üzerinde açık verdi. Bu dönemde, altın ve enerji hariç cari işlemler hesabında 1 milyar 283 milyon dolar açık oluştu.

Ödemeler dengesi tanımlı dış ticaret açığı, mayısta 10 milyar 480 milyon dolar oldu. Bu dönemde, hizmetler dengesi kaynaklı girişler 3 milyar 858 milyon dolar, seyahat kaleminden kaynaklanan net gelirler de 3 milyar 50 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Birincil gelir dengesi kaleminde 1 milyar 320 milyon dolar net çıkış, ikincil gelir dengesi kalemi ise 9 milyon dolar net giriş kaydetti.

7,4 MİLYAR DOLARLIK KAYNAĞI BELİRSİZ PARA

Kaynağı belirsiz para girişlerini gösteren net hata ve noksan mayısta -7,4 milyar dolar olurken; ocak-mayıs döneminde -13,69 milyar dolar oldu.

AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, cari işlemler hesabının mayısta 7,03 milyar dolar açık vermesini bekliyordu.



Haberle ilgili daha fazlası: #cari açık  # tcmb  # dolar

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA