Manavgat’ta 2 dönüm kızılçam ormanı yandı


Tarih: 24 Haziran 2023 Cumartesi 09:07

Antalya’nın Manavgat ilçesindeki bir tarlada çıkan yangın, kızılçamların bulunduğu ormana da sıçradı. Yangında, 2 dönümlük orman arazisinin yandığı bildirildi.

Karacalar Mahallesi Guzbeleni mevkiindeki bir tarlada başlayan yangın, anız ve saman balyalarına sıçradı. İlk müdahalenin çevredeki yurttaşlar tarafından yapılmasının ardından olay yerine ulaşan Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Merkez Karakol ekipleri de yangına müdahale etti.

Yangının büyümesi üzerine Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 5 arazöz, 2 tanker, 3 ilk müdahale aracı ve Manavgat'ta konuşlanan 2 helikopter ile Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiyeleri, Manavgat Belediyesi su tankerleri ve iş makineleri müdahale etti.

Yangın, tarladaki anızdan ormanlık alana sıçrarken, yapılan müdahale sonucunda kısa sürede kontrol altına alındı. Çıkan yangında, kızılçamların bulunduğu 2 dönümlük orman alanının zarar gördüğü bildirildi. (İHA)



Haberle ilgili daha fazlası: #antalya  #manavgat yangın

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA