CHP’DE “İTHAL ADAYLAR” SORUNU


Tarih: 18 Haziran 2023 Pazar 18:02

CHP Grup Başkan Milletvekili Ali Mahir Başarır dün katıldığı TV programında Abdullatif Şener konusuyla ilgili açıklamada bulundu.

Rabia ARSLAN/Ebru Dost

Başarır, Abdullatif Şener’in kendi partisine değil farklı bir partiye oy vermesine “Siyasi bir suç tanımlasak kalplerde en ağır suçlardan birini işlemiş. Bir utanç meselesi o yaşta bir insan için.  Bu sefer 23 Mayıs’ta istifa etmiş ama 14 Mayıs ’ta da adayımıza oy vermemiş neden?” şeklinde karşılık verdi.

“Yazıklar Olsun Gerçekten Utanç Meselesi”

Abdullatif Şener’in CHP adayı olmasına rağmen farklı patiden birisine oy vermesini yorumlayan Ali Mahir Başarır, “Siyasi bir suç tanımlasak kalplerde en ağır suçlardan birini işlemiş. Bir utanç meselesi o yaşta bir insan için.  Bu sefer 23 Mayıs’ta istifa etmiş ama 14 Mayıs ’ta da adayımıza oy vermemiş neden? Birazdan bazı isimleri sayacağım partimizdeki 93 Yaşında 84 yaşında ilçe başkanlığı yapmış hala dimdik ayakta. Ve bu insanlar milletvekili olmamış hala sandık bekliyor o insanlar ama bu kişi bu zat hem benim partimden milletvekili oldu hem de yüzü kızarmadan utanmadan oy vermediğini söyledi. Yazıklar olsun gerçekten utanç meselesi. Onu vicdanıyla ve 85 milyon insanının vicdanıyla baş başa bırakmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

“Bazı İnsanlar Yerine Emek Vermiş, Partiden Gelen İnsanlar Olmalıydı”

Kendi partisiyle ilgili öz eleştiri yapan Başarır, “İlk kurultaya on altı yaşımda babam elimden tutarak beni götürdü. Deniz beyin tarihi konuşmasında yanındaydım. Tesadüfen kendimi orada buldum ve daha sonrasında bütün kurultayları takip ettim. Gençlik kollarından başlayarak buraya kadar geldim. Ama benim bir emeğim var ve benim gibi emek veren birçok arkadaşımız var. Bunun bize bir faydası olmadığını gördük. Abdüllatif Şener’in bir katkısı olmadı. İlk özel eleştiri şu olmalı CHP cephesinden bazı insanlar yerine emek vermiş, partiden gelen insanlar olmalıydı. Onlar bizi yarı yolda bırakmaz. Aday gösterilmese de gelir çalışır. En dramatik örneği Ali şeker. İstanbul’da oyunu kullanıp başka bir şey yapmayabilirdi ama halanda belki öldürülebilirdi darp edildi. Abdüllatif Şener’le partili birisinin farkı bu. İlk olarak ders almamız gereken konu bu bence “diye konuştu

“Bülent Kuşoğlu’nun Referans Olduysa, İzahat Vermesi Gerekir”

Veli Ağababanın açıklamasını karşı Ali Mahir, “veli Ağababa açıkça bir tarifte bulunmuş. Bununla ilgili benim en son duyumum Bülent Kuşoğlu’nun referans olduğunu söylemişlerdi. Öyle bir şey olduysa kendisinin bu konuda bir izahat vermesi ve açıklama yapması gerekmektedir. Çünkü adayların hiç birisini Kemal Kılıçdaroğlu karar vermiyor. Komiteden geçip referans olursa onaylanır” diye konuştu.

“O Lafları Kabul Etmek Mümkün Değil”

Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saygısızlıklara vurgu yapan Başarır, “Genel başkanımız Kılıçdaroğlu’na ilişkin açıklamalarda herkes dikkatli olmalı saygılı olmalılar. Çünkü bazı basın mensubu arkadaşlar o sınırı aştılar. Bana göre asla o lafları kabul etmek mümkün değil. Ben çok üzüldüm çünkü sayın genel başkanımıza bütün başkanlıklarımız en üst seviyede saygı duyuyorlar ve duymaya da devam edecekler bizim için bu çok kıymetlidir ve kimsenin uyarı yapmasına gerek yoktur. Ben bu terbiyeyi doğduğum günden itibaren aldım” dedi

Ekrem İmamoğlu’nun Sorunu Değildir. Tüm Cumhuriyet Halk Partisi’nin Sorunudur

Bülent Kuşoğlu’nun Ekrem İmamoğlu’nun yargı sürecine ilişkin gündeme taşımasıyla ilgili konuşan Ali Mahir, “Ekrem İmamoğlu’nun yargı süreci ile ilgili konuşacak olursak Ekrem İmamoğlu bizim partimizin bir değeridir. Düzmece bir iddianame ile çirkin bir kararla haksız bir kararla mahkûm olması Ekrem İmamoğlu’nun sorunu değildir. Tüm Cumhuriyet Halk Partisi’nin sorunudur. Sayın Özgür özelle ilgili açıklamasına ilişkinde şunları söyleyebilirim 80 sonrası solda ve CHP’nin yetiştiği en önemli değerlerden birisidir. Grup başkan milletvekilliği, milletvekilini yaptığı dönemlerde gözünü budaktan sakınmamıştır. Dürüstlüğü ile çalışkanlığı ile hepimize örnek olmuştur. O da bu partinin bu ülkenin bir değeridir. O yüzden onların bir çıkış yapması ve görev almak istemesi tamda genel başkanımızın değişim ile ilgili açtığı yok kıymetlidir değerlidir, herkes bunu böyle algılamalıdır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin çok yeni bir grup başkan milletvekiliyim bununla onur ve gurur duyuyorum. Keşke çok daha güzel bir dönemde bu göreve başlasaydım. Çok zor bir dönemde başladım inanların milyonların üzgün olduğu dönemde başladım ve sorumluluğumu biliyorum. Ama bizde hiyerarşi ve saygınlık makamsal değil tarihseldir. Ben bugün grup başkan milletvekili olabilirim ama benden önce bu görevi yapan Engin Altay bir telefonla beni yanına çağırıp her uyarıyı yapabilir. Çünkü o benim abimdir ve tarihsel olarak benim üzerimdedir” şeklinde konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası: #mersin ali mahir başarır  #chp

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA