Ulaşıma Zam Kapıda (mı)?


Tarih: 10 Haziran 2023 Cumartesi 00:14

Zamlar zincirleme şekilde devam ediyor. Akaryakıta, yedek parçalara gelen zamlar ulaşım ücretlerinde yansıyacak.

Seren SABUNCU - Rabia ARSLAN

Hazine ve maliye bakan Mehmet Şimşek kendi ekonomi politikasını uygulamak üzere dolar piyasasını serbest bıraktı. Bu uygulanan politika sayesinde dolar bir günde 3TL arttı. Buna bağlı olarak yedek parça fiyatlarında oynama olurken, ardından akaryakıt fiyatlarına 2TL zam geldi. Mersin’de şuan dolmuşlarda ücretlendirmeler sivil 8 TL öğrenci 6 TL iken gelecek zamlarla beraber sivilin 10 TL öğrencinin 8 TL olabileceğini gösteriyor. Bu durum vatandaşın derdine dert katıp cüzdanını yakıyor. Günlük ihtiyaçlarımızdan birisi olan ulaşım gün geçtikçe pahalılaşmaya devam ediyor. Bizde imece gazetesi olarak bu konu üzerinde durup vatandaşı, başkanları, dolmuş şoförlerini dinleyip görüş almak istedik ama ne yazık ki şoförler ve başkanlar sus pus olmuş durumda. Vatandaşlar ise konuşup hakkını arama derdinde

“ BEN MAZOTU 17 TL’DEN ALIRKEN DOLMUŞ ŞOFÖRÜ NEDEN 23 TL’DEN ALSIN Kİ”
Gelen zamlarla birlikte ulaşım fiyatlarına gelmekte olan zam ile ilgili konuşan vatandaş,“8 lira şuan da iyi diyorlar ama tabi ki değil böyle devam ederse yakıtlar daha çok artar. Mesela benim balıkçı teknem var limanda biz ucuz mazot alıyoruz transit mazot derler devletin bize vermiş olduğu bir kolaylık. Dolmuşçulara çiftçiye kesinlikle aynı şekilde yapmalılar. Burada haksızlığın olduğunu düşünüyorum.  Ben mazotu 17 TL’den alırken dolmuş şoförü neden 23 TL’den alsın ki ben haksızlık olduğunu düşünüyorum dediğim gibi. Eğer bu şekilde yapılırsa vatandaşta rahatlar şoförde öğrencilerde bundan faydalanır. Aslında doğrusu bu. Günlük 5-6 kez dolmuş kullanıyorum bu en azı fazlası da oluyor. Çok fazla gerçekten. Ben bu sisteme karşıyım. Bu zam işinin ucu bucağı yok işin içinden çıkamayacaklar yakında. Hemen bir şeyler yapılıp düzeltilmeli” dedi.
“EZİLEN HEP GARİBAN HALK OLUYOR”
“herkes şikâyetçi maalesef sürekli her şeye zam geliyor. Dolmuşlarda geliyor dolayısıyla. Zaten çok belliydi seçimden sonra bekleniyordu. Nereye kadar böyle gidecek bilmiyorum. Olan halka oluyor. Büyük ihtimalle öğrenci 8 TL sivil 10 TL olacak. Bütün vatandaşlar bu zamlardan şikâyetçi. Ezilen hep gariban halk oluyor. Durumu olan zaten otobüse binmez otobüse binenin zaten durumu yok. Mersin Türkiye’nin en ucuz memleketi ona rağmen çok pahalı ve herkes şikâyetçi. Türkiye birçok akaryakıt bulunuyor, ama hala fiyatlar artıyor anlamak mümkün değil. Bu zamlara bir dur diyelim. Herkes perişanlık çekiyor. Fakir daha çok fakir oldu zengin daha çok zengin.” ifadelerini kullandı.

“ZAM YAPMAK KAÇINILMAZ”
Zamların akaryakıttan çok yedek parçaları etkilediğini ve aslında bunun daha büyük bir problem olduğunu belirten Halk Otobüsleri Başkanı Sakıp Kolancı, “ Zam yapmak kaçınılmaz akaryakıta gelen zamlarla birlikte yedek parçalarında fiyatlarında yükseldi. Zam yapmayı düşünüyoruz. Biz Büyükşehir belediyesine bağlıyız bir zam talebinde bulunacağız ama nasıl olur bilemiyorum. Aklımızda olan zam fiyatı henüz belli değil çevre illere falan bakılıp öyle karar veriliyor. Henüz net bir şey yok. Şoförler odası olarak tahminimce minibüslerde siviller için 10 öğrenciler için 8tl olarak düşünülüyor tabi mesafeye göre ücretler değişiyor. Halk otobüsünde fiyatlar zaten tek fiyat gelen zamlarla birlikte nasıl olur bilmiyorum” diye konuştu



Haberle ilgili daha fazlası: #zam  #mersin  #haber  #gündem  #dolmuşücretleri  #ulaşım

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA