“Laik zeminden ve bilimsel nitelikten uzak eğitime hayır”


Tarih: 9 Haziran 2023 Cuma 16:57

Mersin Eğitim-Sen üyeleri laiklikten ve bilimsellikten uzak her türlü projeye karşı olduklarını belirterek, “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi’(ÇEDES)’e de hayır” dedi.

“Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi’(ÇEDES)’e hayır” diyerek basın açıklaması yapan Mersin Eğitim-Sen Mersin Şubesi üyeleri, Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya geldi. Açıklamayı yapan Şube Başkanı Mahmut Sümbül,” Öğrencilere milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerimizin benimsetilmesi amacıyla tüm lise, ortaokul, ilkokul ve anaokulları ile il merkezi ve ilçelerde bulunan tüm cami ve Kur’an kurslarını kapsayan proje, Milli Eğitim Müdürlükleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı il müftülükleri aracılığıyla okullara öğrencilerin sözde ‘manevi gelişimini desteklemek’ amacıyla ‘manevi danışman’ görevlendirmelerinin önünü açmaktadır. Bu bağlamda pedagojik eğitimi bulunmayan vaiz, imam hatip, Kur’an kursu öğreticileri, İzmir ve Eskişehir başta olmak üzere çeşitli illerde görevlendirilmeye başlanmıştır” dedi.

 

“LAİK EĞİTİMİ VE LAİK YAŞAM TARZINI HEDEF ALAN UYGULAMALAR HAYATA GEÇİRİLMİŞTİR”

Sümbül, “Türkiye’de siyasi iktidarın eğitim sistemini siyasal-ideolojik hedefleri doğrultusunda, dini kural ve referanslara göre biçimlendirme isteği yetkili konumlardaki kişiler tarafından sıklıkla ifade edilmiştir, çeşitli uygulamalarla bu istek yaşama geçirilmiştir. Son yıllarda, Millî Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı, dini vakıf ve dernekler arasında çok sayıda iş birliği protokolü imzalanmıştır. Bu ortak projeler üzerinden eğitimi dinselleşme süreci hızlandırılmış, doğrudan laik eğitimi ve laik yaşam tarzını hedef alan uygulamalar hayata geçirilmiştir” dedi.

Konuşmasının devamında imam hatip ve orta okullarda yürürlüğe konulan (ÇEDES) projesini eleştiren Sümbül; “Öğrencilere milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerimizin benimsetilmesi amacıyla tüm lise, ortaokul, ilkokul ve anaokulları ile il merkezi ve ilçelerde bulunan tüm cami ve Kur’an kurslarını kapsayan proje, Milli Eğitim Müdürlükleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı il müftülükleri aracılığıyla okullara öğrencilerin sözde ‘manevi gelişimini desteklemek’ amacıyla ‘manevi danışman’ görevlendirmelerinin önünü açmaktadır. Bu bağlamda pedagojik eğitimi bulunmayan vaiz, imam hatip, Kur’an kursu öğreticileri, İzmir ve Eskişehir başta olmak üzere çeşitli illerde görevlendirilmeye başlanmıştır” dedi.

Yeniymiş gibi sunulmaya çalışılan hizmetler psikolojik danışmanlar tarafından zaten yapıldığını vurgulayan Sümbül “Protokolde ifade edildiği biçimiyle, öğrencilerin moral ve motivasyonlarını artırıcı rehberlik hizmetlerinde bulunan ‘manevi danışmanlara atfedilen kimi işlevler dört yıllık eğitim fakültesi mezunu psikolojik danışmanlarla, zaten yıllardır sürdürülmektedir” ifadelerini kullandı. (RABİA ARSLAN/ENES KAPLAN)

 



Haberle ilgili daha fazlası: #mersin  #tarsus  #benzin  #akaryakıt  #zam  #

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA