Kocamaz: Yabancı Ülkelerde İkbal Aramasınlar


Tarih: 24 Mayıs 2023 Çarşamba 17:49

Mersin İyi Parti Milletvekili Burhanettin Kocamaz Gazeteciler Cemiyetinde basın açıklaması düzenledi. Vekil açıklamada birçok konuya değindi. Bu konulardan biriside gençlerin yoğun olarak yurt dışına göç etmesi oldu. Kocamaz, “Gençlerimiz bu ülkede iş bulsunlar aş bulsunlar, yabancı ülkelerde ikbal aramasınlar. Analar evlat hasreti, evlatlarsa sıla hasreti çekmesinler” dedi.

HABER: Meryem KARADAĞ/ Rabia ARSLAN

İyi Parti Milletvekili Burhanettin Kocamaz düzenlediği basın açıklamasında gençlerin yurt dışına gitmemesi için gerekli çalışmalar yapılması gerektiğini şu sözlerle ifade etti: Gençlerimiz bu ülkede iş bulsunlar aş bulsunlar, gençlerimiz yabacı ülkelerde ikbal aramasınlar.  Analar evlat hasreti, evlatlarsa sıla hasreti çekmesinler.  Bu sığınmacı, göçmen denilen kendi ülkelerine dönmesini ve ülkemizde barış, huzur, kardeşlik ortamının yeniden sağlanmasını istiyoruz. Birçok hata var bilinçli ya da bilinçsiz.  Atatürk’ün gençliğe hitabesinde dediği gibi ‘ülkeyi yönetenler gaflet, delalet hatta ihanet içinde bulunabilirler.’ Demişti. Bunlarında Türkiye’de gerçekleştiğini gördük. Artık istiyoruz ki milletimiz uyansın özüne dönsün titresin kendine gelsin ve ülkesine sahip çıksın. İnanın ne yerin üstündekilere ne de yerin altındakilere biz bunun hesabını veremeyiz. Şehitlerimizin kemikleri sızlıyor. Onlar bize hür ve bağımsız bir ülke bırakmak için canlarını kanlarını verdiler ama biz bunun hala farkında bile değiliz.

Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimine gidileceğini söyleyen Kocamaz, “Zorlu bir süreci geride bıraktık.  Bir tarafta devletin bütün gücünü kullanan bir iktidar, diğer tarafta özellikle CHP için söylüyorum yerel yönetimden çok güçlü bir şekilde mersinde temsil edilen bir yönetim.  Onun dışında 13 belediyenin 8’ini elinde bulunduran MHP’nin içerisinde bulunduğu bir seçim atmosferi yaşadık. Bunların tamamın karşı en dezavantajlı mücadeleyi yapan iyi partiydi. Fakat sahada gördüğümüz kadarıyla ve gittiğimiz her yerde en iyi liste sizin denmesine rağmen biz beklediğimiz sonucu maalesef alamadık. Burada vatandaşı suçlamaya hakkımız yok. Demek ki kendimizi iyi anlatamamışız bazı yerlerde hatalar yapmışız diye düşünüyorum. Mersin in sorunlarını biliyoruz, ülkenin sorunlarını biliyoruz ve 4 gün sonrada ülkenin kaderini değiştirecek cumhuriyet tarihinin en önemli seçimine gidiyoruz. Millet ittifakı olarak da bu seçimi mutlaka vatandaşlarımızın da desteğini alıp kazanmak zorunda olduğumuzu biliyoruz. Yoksa ülkemizi çok daha kötü günler bekliyor” diye konuştu.

“Milletimiz Ülkesine Sahip Çıksın”

Ülkenin ucube tek adam sistemiyle yönetildiğini vurgulayan vekil Kocamaz, “Yüz yıllık cumhuriyetimizin 95 yılı öyle ya da böyle zaman zaman intikallere uğrasa da parlamenter sistemle geçmiş son beş yılı da adını henüz hiç kimsenin koyamadığı ucube tek adam sistemiyle yönetiliyor. Zaten kantarın topuzu da burada kaçıyor. Son 95 yılda yaşanmayan birçok hadise maalesef bu 5 yılda yaşandı. Bunların yanında kronikleşmiş sorunlarımız var. Ülkede nereden baksanız yaklaşık 15 milyon işgalci var. Bazıları buna göçmen bazıları sığınmacı diyor ama ben işgalci olarak görüyorum. Moğol istilası gibi sınırlarımız açıldı. Sınırlarımız elek haline geldiği için bunlarda elini kolunu sallayarak ülkemize geldiler. Ülkemiz sanki bu insanlar için Avrupa’nın önündeki baraj haline geldi ve bugün geldiğimiz noktada demografik yapımız her geçen gün daha da kötüye gidiyor” ifadelerinde bulundu.

“Pazar Günü Gerçekleşecek Seçim Tarihin En Önemli Seçimi”

Pazar günü herkesi göreve davet ettiğini söyleyen Kocamaz, “Artık istiyoruz ki milletimiz uyansın özüne dönsün titresin kendine gelsin ve ülkesine sahip çıksın. İnanın ne yerin üstündekilere ne de yerin altındakilere biz bunun hesabını veremeyiz. Şehitlerimizin kemikleri sızlıyor. Onlar bize hür ve bağımsız bir ülke bırakmak için canlarını kanlarını verdiler ama biz bunun hala farkında bile değiliz. Bunun için herkesi göreve davet ediyoruz. Pazar günü gerçekleşecek seçim tarihin en önemli seçimi özellikle hem ülkemizin hem de gençlerimizin geleceğini kurtarmak için, kadınlarımıza hak ettiği değeri verebilmek için ve bu ülkede yeniden barış huzur kardeşliğin hissedilmesi için hak hukuk ve adaletin liyakatin öncelik alması için herkesi göreve davet ediyoruz” dedi.

 



Haberle ilgili daha fazlası:

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA