Mutfaktaki yangın sandığa yansımadı


Tarih: 19 Mayıs 2023 Cuma 12:48

Türkiye ekonomik açıdan özellikle son yıllarda büyük bir çöküşün içerisine girdi. Market ve Pazar fiyatlarındaki yüksek etiketler gündemden düşmezken vatandaşların günbegün artan fiyatlar konusundaki sitemleri 14 Mayıs seçimlerinin sonuçlarında ekonomik krizin sandığa çok net yansımadığı görüldü.

Meryem KARADAĞ 
Ekonominin kötü gidişatı, sandıktan AKP aleyhine bir tablonun ortaya çıkmasına yol açmadı. Her şeyi gramla almaktan şikayet eden, hayatın çok pahalı olduğunu söyleyen bir vatandaş, “Alışverişe 200 TL ile çıktım kavun, salatalık, patlıcan aldım 100 TL verdim. Kalan parayla daha domates, patates ve soğan alacağım. Ekonomi artık uçmuş, yerinde durmuyor. Ne olacak, nereye gideceğiz? İnanın hiçbir öngörüm yok. Yani sadece bir korku var nereye gidiyoruz diye. Herkes 28 Mayıs’ta aklını başına almalı. Çocuklarını geleceğini düşünsünler ve ona göre karar versinler” dedi. 

Seçim sonrası şehrin nabzını tutmak adına semt pazarında yurttaşla röportaj yaptık. Ekonomiden sıkça şikayet eden vatandaş, bu seçimde umutlu olduğunu ama ikinci tura kalmış olmasının şokunu yaşadığını söyledi ve bu defa ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde beklentisinin yüksek olduğunu ifade etti. 
 

“28 Mayıs’ta Karpuz Kazanacak”
28 Mayıs’ta karpuzun kazanacağını vurgulayan bir esnaf, “Fiyatlar yüksek, bir karpuz 100 TL kim yiyebilir? İşler iyi gitmiyor. Kimsenin poşeti dolu değil. Kimin elinde bir şey var? Karpuzu yarım, çeyrek satıyoruz.  28 Mayıs’ta Allah'ın izniyle bu karpuz kazanacak” diye vurguladı. 
Vatandaş Umutlu 
Vatandaşın alım gücünün olmadığını söyleyen esnaf, “Elma geçen sene üç kilo 10 TL’ye satılıyordu. O da birinci kalite değildi. Birinci kalite elma 20 TL, şeftali 20 TL biz onun içinde yaşıyoruz. Gerçekten büyük bir rakamdır. 15-20 TL’nin aşağısında hiçbir şey yok. Vatandaşın ikinci ürün almaya bile gücü yetmiyor” diye konuştu. 
100 TL’ye hiçbir şey alamadıklarını söyleyen vatandaş, “28 Mayıs’ta kazanacağız. Artık evimize de mutfağımıza da baharlar gelsin istiyoruz. Yaşayamıyoruz. Bu etiketlerle benim poşetlerim dolmuyor. Bu sefer sandığımıza daha çok sahip çıkacağız. Hırsızlara meydan vermeyeceğiz” diye vurguladı. 

“Vatandaş meyveyi en son plana bırakıyor”
Pazarcılık yapan Fırat isimli vatandaş, “Şu an alım gücü bitmiş gibi bir şey. Fiyatlar yüksek oldukça milletin alım gücü de yok olacak. Vatandaş meyveyi şu an en son plana bırakıyor. Vatandaş patates, soğan almakta güçlük çekiyor. Onun için insanlar ilk sebze alıyor, fiyatlardan dolayı da meyveyi geri plana atıyorlar. 28 Mayıs’ta çalmazlarsa, biz pazarcıların yüzü gülecek ve biz kazanacağız. Ekonominin düzelmesini bekliyoruz. Yani biz hakkımızı aramak için elimizden geleni yapıyoruz ama bazı kesimler buna engel oluyor maalesef. İnşallah her şey güzel olacak diyorum. ‘Biz Kemal geliyoruz” diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA