DEVLET HASTANESİNDE OJE-ABDEST TARTIŞMASI


Tarih: 12 Mayıs 2023 Cuma 16:32

Mersin Toros Devlet Hastanesi’nde bir hasta yakınına dini değerleri üzerinden yargılama yapıldı.

Ebru DOST

Toros Devlet Hastanesi'ne, hasta teyzesini muayeneye götüren hasta yakını G.D.D, yaşadığı olayı gazetemize anlatarak,  “Sağlık personeline dosyamı uzattım ama bana ‘abdestsizleri almıyoruz oje abdest tutmaz. Benim babam imam’ diye bir tepki ile karşılaştım” diyerek olayın şokunu hala atlatamadığını ifade etti. 

ÖZGÜR YAŞAMA MÜDAHALE

Değerleri üzerinden yargılandığını söyleyen G.D.D. yaşadığı durumu sosyal medya hesaplarından paylaştı. Temaslarımız üzerine iletişime geçtiğimiz hasta yakını, teyzesini götürmek üzere annesi ile beraber Toros Devlet Hastanesi'nin Acil bakım servisinde sıra beklemekte olduğunu söyledi. Hasta teyzesinin ayağındaki çatlak sebebi ile oturmakta olduğunu, kendisinin onun yerine sarı alan diye adlandırılan bekleme alanında muayene sırasında beklediğini söyleyen G.D. D. çıkacak hastanın ardından girmeye hazırlanırken, alanın sedye dağıtımı için görevlendirilmiş olduğunu tahmin ettiği hastane personelinin, görevi olmamasına rağmen hastaları içeri almak üzere güvenlik görevlilerinin yerine geldiğini belirtti. Güvenlik personellerinin de molada olduğunu tahmin ederek sırası gelen G.D.D'nin, dosyasını personele uzatmak istemesinin üzerine personelin, ‘abdestsizleri almıyoruz oje abdest tutmaz. Benim babam imam’ söyleminde bulunduğunu ileri sürdü. Ve devamında da, kendisinin iki arka sırasında bekleyen ve üzerinde bir belediyenin zabıta personeli kıyafeti ve ambleminin bulunduğu bir kadın hastanın, ‘beni biliyorsun zaten, ben abdestliyim’ diyerek öne geçmeye çalıştığını ortaya attı. 

“ABDESTSİZLERİ ALMIYORUZ”
Yaşanan olayla öfke patlaması yaşayan G.D.D olayı detaylarıyla şöyle anlattı:
“Ben annem ve teyzem Toros Devlet Hastanesi’ndeydik.  Teyzemin ayağında çatlak var ve onun için hastanenin acil bölümüne gelmiştik. Triyaj'dan sonra Sarı alanda tedavi sırasına girdim. Annem ve teyzem oturmuştu. Ben de elimde hasta dosyasıyla teyzemin muayene sırasının gelmesini bekliyordum. Muayene sırasını bekleyen hastalarla 2 kadın güvenlik görevlisi ilgileniyordu. Ama sanırım mesai saatleri doldu ve gittiler. O arada ise, gelen hastalara sedye vermekle görevli bir personel, güvenliklerin yerine geçti. İhtiyacı olan hastalara tekerlekli sandalye vermekle görevli olduğunu tahmin ettiğim personele teyzemin hasta kağıdını uzatmak istediğimde “abdestsizleri içeri almıyoruz” dedi. Ve ben şok içerisinde kaldım. O sıra da benim 2 arka sıramda bekleyen kıyafetinden ve formasındaki ambleminden bir zabıta personeli olduğunu tahmin ettiğim kadın, ‘beni biliyorsun, ben abdestliyim’ dedi ve muayene dosyasını öne doğru uzattı. Kendisi iş kazası sebebi ile gelmiş ve benim iki arka sıramda bekliyordu. Sedye personeli de “ben seni biliyorum” dedi ve gülüşmeye başladılar. Ben ve benim arkamda sıra bekleyen hasta ile bu olanlara çok şaşırdık. Bunun üzerine personele döndüm ve ‘sen ne demeye çalışıyorsun? Ne alaka? Abdestsizleri neden içeri almıyormuşsun? Bunu ne hakla söylersin?’ diyerek sesimi yükselttim. Personel ise bana “oje abdest tutmuyor benim babam imam” diyerek karşılık verdi.
Bense daha da çok sinirlendim. Sen benim dinimi yargılayamazsın diye savunma yaparken yeni iki güvenlik görevlisi geldi ve olaya müdahale ederek sıradaki hasta gelsin dedi. Ben de o ara hem personele söylenip hem de yürüme zorluğu çeken teyzemi yürütmeye başladım. Bunlar olurken ise zabıta personeli hala ‘ben abdestliyim’ deyip önündeki hastanın sırasını ve benim sıramı gasp etmeye çalıştı. Neticesinde güvenlik benim sıram olduğu için beni ve teyzemi aldı. Teyzem muayene olurken ben bu yapılanları şikayet edeceğimi, personeli şikayet edeceğimi söyleyince hastanedeki çalışanlar “boşver abla, personel zihinsel engelli” diye beni sakinleştirmeye çalıştılar. Ben o personeli teyzemin tedavisinden sonra da hiç görmedim. Zaten yaka kartı da yoktu. Bu olayın böyle yaşandığına şahit olarak annem ve teyzemi gösterebilirim. Yaşanan üzücü ve beni şoke eden olayı sosyal medya hesaplarımda da üst mercilere duyurulması için paylaştım.

Hasta yakını G.D.D sosyal medya hesabından ojelerini paylaşarak şu ifadelere yer verdi,  “Görevlinin abdest tutmaz dediği mor ojelerim. Gururla paylaşıyorum çünkü yanlış olan benim ojelerim değil, karşı tarafın zihniyeti. Bu düzeni reddediyorum. Abdestim, ojem, namazım, giyimim kimseyi ilgilendirmedi, ilgilendirmez.”



Haberle ilgili daha fazlası:

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA