Ekmen “CHP ile Ülkeyi Yönetmeye Talibiz”


Tarih: 10 Mayıs 2023 Çarşamba 17:01

CHP Mersin 3. sıra Milletvekili Adayı ve DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen basın açıklaması yaparak, CHP’yle iş birliği içerisinde ülkeyi yönetmeye talip olduklarını söyledi.

Meryem KARADAĞ

CHP'yle iş birliği içerisinde ülkeyi yönetmeye talip olduklarını söyleyen CHP Mersin Milletvekili Adayı ve DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Mersin Gazeteciler Cemiyetinde yaptığı açıklamada. Ekmen, “Ben konuşmalarımda CHP'nin ana sloganı herkes hakkını alacak diyor. Ama ben Mersin alacağını da alacak diyorum. Bu yirmi yıllık ihmalkarlığın etkisiyle geriden gelen mesafeyi de kapatacak diyorum” diye konuştu.

Mersin için on üç milletvekilleri ile bir araya gelebilecek bir platform olursa katılım sağlayacaklarını vurgulayan Ekmen, “Gittiğimiz birçok yerde şu soru soruldu bize Mersin'in on üç milletvekilini bir arada görebilecek miyiz? Biz bunun taahhütünü verdik. Dedim ki Mersin'de belirli oluşumlar var, platformlar var. Büyük meslek örgütleri var. Burada cemiyetler var, Mersinliler bize bir platform inşa ederse içinde meslek örgütleri, platformlar, cemiyetler olan ve bunlar bizi makul olan, örneğin üç ayda bir toplantıya davet ederse biz buna katılma kararı veriyoruz. Gelen gelir. Gelmeyen de tarafından kınanacağı için bir dahakine gelir. Ve bir şekilde bu on üç vekili Mersin'in özetiyle akıl akil insanlarıyla, kanaat önderleriyle Mersin'e derdini çeken de Mersin'in sokağındaki gündemi bilenle buluşturma iradesi ortaya konursa tabii burada da bir rekabete girmemek lazım” dedi.

“Bugün İtibariyle Beş Milletvekilliği Garanti”

CHP acısından bugün itibariye beş Milletvekilinin garanti olduğunu söyleyen Ekmen, “DEVA Partisi teşkilatları ve CHP teşkilatıyla bir toplantıyla sürece başladık. O gün şunu vadetmiştik. Önümüz de otuz beş gün var. Bu otuz beş günü biz CHP'nin yüz oyla bir milletvekilini kazanıp kaybedeceği tedirginliğinde olan bir adayı gibi geçireceğiz. Doğru yani on üçüncü ya da birinci sıra adayı gibi değil. Örneğin bana göre bugün itibariyle beş milletvekilliği garanti. Allah'ın izniyle CHP açısından. Ama bunun altı olması için yüz oya ihtiyacımız varsa o yüz oy için çalışacağız demiştik. Gerçekten de bu otuz beş gün içerisinde kimi zaman sabah altı yedide hal ziyareti ama ortalama dokuzda başlayarak gece birlere, ikilere kadar büyük bir ziyaret trafiği yaptık” diye konuştu” ifadelerinde bulundu.

“Mersin'in Bilinmeyen Bir Derdi Bir Sorunu Yok”

Mersin'in sorunlarının apaçık ortada olduğunu belirten Ekmen, “Mersin'in bilinmeyen bir derdi bir sorunu yok. Ve daha ilginç bir şekilde her şey devlet kayıtlarında da yani kalkınma planlarında, hükümet programlarında, seçim hükümet programlarında seçim birliği genelinde de var. Ancak hak ettiği ilgiyi görmemiş. Bir Mersinli yirmi yıldır ihmal edildik dediğinde yok öyle değil de diyemiyorsunuz. Niye diyemiyorsunuz? İşte üç yılda İstanbul Havalimanı yapılmış ama on üç yıldan Mersin Bölgesel Havalimanı yapılmamış. Yirmi yılda birçok liman ihale edilmiş ama Mersin ana konteyner limanı ihale edilmemiş. Binlerce kilometre otoban yapılmasıyla övülüyor ama Taşucu otobanı yapılmamış. En önemlisi bence lojistik merkezli olarak Mersin'i dünyanın sayılı lojistik merkezlerine bir yapacak ana konteyner limanı bölgesel havalimanı ve bunun bütün tren, hızlı tren ve otoyol bağlantıları. Çünkü herhangi bir alan bir noktaya hitap ediyor olabilir. Ama lojistik bütün sektörlerin taşıyıcısı. Yani lojistik ağımız tamamlandığında bir limon bahçesinden koparılan limon Avrupa'ya dört günde Orta Doğu'ya üç günde gidebilecek” diye konuştu.

“Anketlerde Kemal Kılıçdaroğlu Önde”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun anketlerde önde olduğunu vurgulayan Ekmen, “CHP'yle iş birliği içerisinde ülkeyi yönetmeye talibiz. Bugün itibariyle bu da sizin için bir haber değeri olabilir. Kemal Bey, Tayyip Bey'in en az üç puanı önünde. En az üç puan önünde ve elliyi bulmaya ramak kalmış durumda. Yani o yüzden diyorum ki yani şöyle söyleyeyim. Kemal Bey kırk dokuz küsürde. Ve Tayyip Bey'in üç puanı önünde. Bir saat önce gelen bir anketten bahsediyorum. Firma herkesin bildiği bir firma ama son on günde bunları açıklamak seçim yasaklarına giriyor” dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA