Tat: Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu unutmayalım


Tarih: 9 Mayıs 2023 Salı 12:56

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. MBB başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında seçim güvenliği ile ilgili CHP ve MHP taraflarından açıklamalar geldi.

HAYRETTİN ACAR
Mersin Büyükşehir Belediyesi  Mayıs ayı meclis toplantısı gündem dışı açıklamalarda bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Ünzile Kuru, "seçimin yüzüncü yılını kutlayacağımız cumhuriyetimizde demokratik bir seçim olacağına olan inancımız tam" dedi. Kuru 7 Mayıs'ta Erzurum'da yaşanan olaylar ile ilgili, "Ülkenin, milletin, seçimlerin güvenliği hususunda kamu görevlilerinin yetki ve görevlerine dayanağının yasalar olduğunu, bu ülkenin bir hukuk devleti olduğunu unutmayarak hukuka uygun, eşit, adil ve güvenilir bir şekilde görevlerini yerine getirmek zorunda olduklarını bir kez daha hatırlatıyorum. sağduyulu milletimize güveniyorum" ifadelerini kullandı. 
Seçim sürecindeki olaylar ile ilgili bir açıklamada Mersin Büyükşehir Belediyesi MHP Meclis üyesi Mahmut Tat'dan geldi. Tat yaptığı konuşmada, "Belki de cumhuriyet tarihimizin çok önemli seçimlerinden bir tanesi. Şu anda seçim arenalarında adaylar, liderler çalışmalarını sürdürüyorlar" dedi. Seçim temennilerinde bulunan Tat, "Gayet güzel, nezaketli davranışlar içerisinde yasalara uyarak birbirimize nezaketli davranarak rencide etmeden, tahrik etmeden, barış içerisinde bu seçimin sonlanmasını tabii ki istiyoruz" diye konuştu. Yaşanan olaylara değinen Tat, "Fakat maalesef Türkiye'nin değişik yerlerinde, değişik sebeplerden dolayı ufak tefek de olsa bazı gerginlikler yaşanabiliyor. Kurallara uymazlık olabiliyor. Ama şunu da kesinlikle hiçbirimizin unutmaması gerekir ki adınız ne olursa olsun sıfatımız ne olursa olsun, kim olursak olalım, hangi partinin neyi olursak olalım Türkiye bir hukuk devleti olduğunu unutmayalım" dedi. 
"Hiç kimse yasaların da üzerinde değildir  ve Devletin koyduğu kuralları da üzerinde değildir" diyen Tat, "Alacağı izin hangi ölçüdeyse ona da uymak zorundadır. Eğer ki biz bu anlamda insanlarımızı galeyana getirecek davranışlardan, siyasetçiler olarak uzak durursak Türkiye'de demokratik bir yarışın hepimize zevk verdiği, huzur verdiği, keyif verdiği bir yarışı da sonlandırmış olacağız" ifadelerini kullandı. 



Haberle ilgili daha fazlası:

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA