Başarır “Biz bir savaşa gitmiyoruz. Biz bir seçime gidiyoruz”


Tarih: 7 Mayıs 2023 Pazar 20:40

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili 1. sıra adayı Ali Mahir Başarır, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Mersin’ de gerçekleştirdiği mitingdeki konuşmalarına tepki gösterdi. Başarır, “Biz bir savaşa gitmiyoruz. Biz bir seçime gidiyoruz” dedi.

Meryem KARADAĞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili adayı Ali Mahir Başarır katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Mersin’ de gerçekleştirdiği miting konuşmalarına tepki gösterdi. Başarır, “Bugün de AKP'nin mitingi vardı. Yaklaşık beş katı kadar bir kalabalık vardı. Biz insanların hiçbirini belediye çalışanlarımıza mitinge geleceksiniz demedik. Ama AKP yurtlara, memurlara, askerlerimize, polislerimize geleceksiniz hem de ailenizle birlikte geleceksiniz diye talimat verdiğini duyduk. En acısını söyleyeyim mi? Yurtlarda afişler astılar. Devlet öğrencilerinin kaldığı yurtların içerisinde var.  Biz belediyeye böyle bir şey asabilir miyiz? Asmayız. Zorla miting olur mu? Bu gönül işidir. İsteyen gelir isteyen gelmez. Ama beyefendi meydanları doldurur gibi gösterip. Yine algı, yine algıyla bu ülke yönetecek” diye konuştu.

“Vahap Seçer'e herkes tanıyor, herkes seviyor. Ama sorun şu ki seni Mersin ‘de hiç kimse sevmiyor”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Mersin mitinginde insanların umutlarını tazelediğini söyleyen Başarır, “Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Mersin mitinginde insanların umutlarını tazeledi. İnsanlara umut verdi, yapacaklarını söyledi. Nasıl bir Türkiye'yi hedeflediklerini söyledi. Ama bugün Recep Tayyip Erdoğan çıktı, Mersin Belediyesi bu memlekete ne vermiş Mersin Belediyesi'ni tanıyan var mı? Gerçekten hakaret değil nankör lafı. O kadar nankör bir insan. Sen benim belediyemin ne yaptığını nereden biliyorsun? Mersin'i nereden biliyorsun sen ekmeğe beş lira yap. O belediye iki buçuk liraya ekmek satıyor. Bugün en ucuz lokantada üç kap yemek seksen lira, altı liraya tüm Mersinli her noktadan yemek yiyebiliyor. Ben sadece bakın en temel ihtiyaçları söylüyorum. Bakıma muhtaç herkese Mersin Belediyesi görevlisini yolluyor. Binlerce çiftçiye gübre, hayvan, ilaç yardımı yapılıyor, yollar yapılıyor. En acısını söyleyeyim mi? Ya Cumhurbaşkanı yüz yıl sonra bu memlekette metro geldi, temelini attık, sen bunu onaylamadın. Gelmişsin, benim belediyemi tanıyormuşsun. Vahap Seçer'e herkes tanıyor, herkes seviyor. Ama sorun şu ki seni Mersin ‘de hiç kimse sevmiyor. Çünkü yirmi beş yılda bir kez bile belediyeyi kazanmaya bile yaklaşmıyor. Ve bunları yaparken bu belediye iki yüz milyon dolar da borç ödemiş.  Mersin'deki gençler bakın mitingde o kadar çok genç vardı ki, o kadar çok kadın vardı ki. Çünkü umuda geldi insanlar. Artık kötü şeyler duymak istemiyor, ayrışmak istemiyor” diye vurguladı. 

“Biz artık bu topluma huzuru, barışı, kardeşliği getirmek istiyoruz”

Herkesin Milletvekili olacağını söyleyen Başarır, “Biz oy verenle, vermeyeni bu kadar bölersek, bu kadar ayrıştırırsak, toplum karpuz gibi ikiye bölersek olmaz. Mersin bir milyon sekiz yüz elli bin nüfuslu bir yer. Sandık kapandıktan sonra ben herkesin milletvekiliyim. Bakın Mersin'de MHP'nin milletvekili çıkarmama ihtimali var. Üzülüyor MHP tabanı üzülmeyin diyorum. Ben de sizin milletvekilinizim.  Biz artık bu topluma huzuru, barışı, kardeşliği getirmek istiyoruz. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı gelip Mersin Belediyesi'ne iftira atar mı? Mersin Belediyesine arz eder mi? Sen yapacaklarını anlat. Sen söylemlerini anlat. Yani sanki yirmi bir yıldır bu ülkeyi biz yönetiyoruz. Beyefendi ilk kez çıkmış muhalefet ediyor. Aslında kendi kendine muhalefet ediyor biliyor musunuz? Çünkü anlattıkları, sürdüğü lekeler, her şey Recep Tayyip Erdoğan'ın yirmi bir yılında kendi yaptığı eylemler. Çünkü bu ülkeyi yirmi bir yıldır ben yönetmiyorum. Bugün on kişiden bir tanesinin elektriği kesikse Otuz milyon insan adaysa etin kilosu üç yüz liraysa bakın çok önemli bir şey söyleyeyim. İlk kez tarihte asgari ücretin dörtte üçü en düşük kira olarak ödeniyor Mersin'de. Sen bundan utanmıyorsun. Sıkılmıyorsun, gelmişsin. Tüm Mersin'e bakan bir belediyeyi eleştiriyorsun. Yapacaklarını anlat kardeşim. Ve son olarak bu konuda şunu söyleyeyim. Biz bir savaşa gitmiyoruz. Biz bir seçime gidiyoruz” ifadelerini kullandı. 



Haberle ilgili daha fazlası:

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA