1 Temmuz itibariyle Çekya Transit Geçişleri yılsonuna kadar serbest olacak


Tarih: 29 Nisan 2023 Cumartesi 11:53

26 Nisan günü İstanbul’da gerçekleştirilen Kara Ulaştırması Karma Komisyon (KUKK) toplantısında, 1 Temmuz İtibariyle Türkiye ile Çekya arasında Transit Geçişleri yılsonuna kadar serbestleştirildi. Karar, transit kota engeline karşı yürütülen mücadelenin önemli bir kazanımı niteliğinde.

İki ülke arasındaki ticaretin gelişmesi açısından önem taşıyan KUKK toplantıları,  en son 2022 yılında gerçekleşmiş, transit geçiş belgesi kotalarında yaşanan artış gündeme gelmişti. Artan ülke ihracatı doğrultusunda Çekya üzerinden Avrupa’ya yapılan taşımaların sorunsuz devam etmesi ve yaşanan kota ihtiyacını çözüme kavuşturmak amacıyla 26 Nisan günü KUKK toplantısı yeniden gerçekleştirildi. Toplantıda, ülke taşımacılarının Avrupa’ya yaptıkları taşımaların sorunsuz devam etmesi için, Çekya üzerinden gerçekleştirilen transit geçişler deneme amaçlı 1 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla yılsonuna kadar serbestleştirildi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının liderliğinde Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) transit serbestisi politikası doğrultusunda Macaristan, Sırbistan, Bulgaristan, Yunanistan ve Romanya’dan sonra Türkiye için ana transit güzergâhı olan, AB üyesi Çekya’da da bu ölçüde bir iyileştirme yaşanması, transit kota engeline karşı yürütülen mücadelenin önemli bir kazanımı niteliğinde. Söz konusu kazanımların, iki ülke taşımacıları üzerindeki yansımaları yakından takip edilerek, 2024 yılının Ocak ayında yapılacak KUKK toplantısı ile tekrardan değerlendirilecek.  Haber Merkezi 
 



Haberle ilgili daha fazlası:

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA