Bakan Nebati “Bir Soğanla Seçim Alacaklarını Zannediyorlar”


Tarih: 24 Nisan 2023 Pazartesi 15:33

Mevsimsel şartlardan dolayı fiyatların zaman zaman yükselmesinin normal olduğunu söyleyen Nebati,

Seren Sabuncu

AK Parti'nin Mersin milletvekili adayı Nureddin Nebati, Akdeniz Belediyesini ziyaret etti. Kalabalığı gören Nebati, “Biz belediyemizi ziyaret edecektik Akdeniz Belediye Başkanı bize Miting düzenlemiş” dedi.

AK Parti Mersin Milletvekili adayları, AK Parti ve MHP il ve ilçe başkanları, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı. Otobüsün üzerinden vatandaşlara ilk olarak hitap eden Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; Akdeniz ilçesinin makûs talihini kırdığının altını çizerek, “Akdeniz’de eskiden terör, kavga, uyuşturucu vardı. Bugün ise Akdeniz’de sadece barış ve kardeşlik var.

Gültak: Akdeniz’de işçi çıkarmadık, kimseyi ayrıştırmadık

Akdeniz’de işçi çıkarmadık, kimseyi ayrıştırmadık, herkese eşit hizmet götürdük, belediyeyi insanlarımızın evi gibi yaptık, çayını içtiği, sohbet ettiği. Kadınlara, gençlere yönelik Akdeniz’de ilk kez projeler ürettik. Muhtarlara yönelik projeleri de yine ilk kez biz başlattık. Kentsel dönüşümü 20 yıldır getirmiyorlardı. Sizlerden aldığımız, Cumhurbaşkanımız, Dünya Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığımız desteklerle Akdeniz’e kentsel dönüşümü getirdik. Anlatacak çok şey var ama sizler Akdeniz’de neler yaptığımızı, neleri başardığımızı çok iyi biliyorsunuz” şeklinde sürdüren Başkan Gültak, “Benim sizlerden tek ricam; Akdeniz’de barışın ve hizmetin devamını istiyorsanız, ‘Recep Tayyip Erdoğan’ diyorum. Türk, Kürt, Arap, Hristiyan, Giritli, Yörük kardeşlerimizin barış içinde ve kardeşçe yaşaması için ‘Recep Tayyip Erdoğan’ diyorum. Başta Sayın Bakanımız olmak üzere tüm Milletvekili adaylarımıza destek bekliyorum. Türkiye’nin en kritik seçimine giriyoruz. Durmak yok, yola devam diyorum” diye konuştu.

Nebati “Senin hangi mezhepten olduğunu soran var mı?”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini görevlendirdiği ilk andan itibaren Mersin için hizmetkar olduğunu, kentin her noktasını dolaştıklarını söyleyen Nebati, “Çıkmış birileri 'Ben şu mezheptenim' diyor. Senin hangi mezhepten olduğunu soran var mı? Yok. Bizde din, Allah, peygamber, kıble bir. AK Parti iktidarlarında kim ötekileştirildi? Sayın Cumhurbaşkanı'mızın döneminde ötekileştiren bir Allah'ın kulu var mı?" diye vurguladı.

Yaptıklarımız elhamdülillah dünyaya değer diye konuşan Nebati, "Elhamdülillah, bugün bu ülkede 'Ben Kürt'üm' dediği için uzaklaştırılan, ötekileştirilen bir insan var mı? Haşa çünkü biz kardeşiz. İster Alevi, ister Sünni ne fark eder, ötekileştirilen biri yok elhamdülillah ama bunların cibiliyeti hep ötekileştirme üzerine kurulu olduğu için şimdi bilerek kaşıyorlar. 28 Şubat sürecinde başörtülüleri uzaklaştıran, başörtüsünü üniversite kapılarında çıkartan sizdiniz. Siz zannediyorsunuz ki 'AK Parti iktidarında bu tür ötekileştirmeler olur.' Hayır, AK Parti iktidarında olmaz, Türkiye de buna asla izin vermez çünkü biz iriyiz, diriyiz, beraberiz, hep beraber Türkiye'yiz. Yaptıklarımız elhamdülillah dünyaya değer. Yaptıklarımız elhamdülillah dünyaya değer. Sadece son 1 haftada yaptıklarımızın bir tanesini 5 yıl içerisinde yapmış olsaydılar dünyayı ayağa kaldırırdılar. Öyle kolay değil. Şimdi bunlar, dışarıdan Atlantik ötesi danışmanlarıyla Türkiye'yi tanımladıklarını, tanıdıklarını zannediyorlar. Hiçbir şey anladığın yok” diye konuştu.

Nebati “Soğanın ister dışıyla ister içiyle oynamaya devam edin”

Mevsimsel şartlardan dolayı fiyatların zaman zaman yükselmesinin normal olduğunu söyleyen Nebati, “Mevsimsel şartlardan dolayı Türkiye'de zaman zaman sebze, meyve fiyatları oynar, çıkar. Soğanı aldılar ellerine dediler ki 'Soğan 30 lira oldu'. Soğan ellerinde patladı, yeni ürünler çıktı fiyatlar aşağıya doğru gidiyor. Sen bu soğanı eline aldığın zaman biz, 'Bunları şöyle kabuk kabuk aç cücüğüne kadar git' dediğimiz zaman kızdılar. Sen söylettiriyorsun. Türkiye'yi tanımayan adamlarla Türkiye'yi anlatmaya çalışıyorsun” dedi.

Türkiye’deki tüm teknolojik imkanları ülke için kullanacaklarını dile getiren Nebati, “Yollarımız, hastanelerimiz, okullarımız hepsi devasa bir şekilde kullanılıyor. Onlara ‘siz diyorum’ kusura bakmayın. Soğanın ister dışıyla ister içiyle oynamaya devam edin. İster alının, ister alınmayın. Sen kalkıp soğanı baş tacı yapar, bir ülkenin aklıyla oynayacak şekilde ben soğanla iktidarı alacağım diyorsan, ben de sana İHA’yla, SİHA’yla, Togg’la, TCG Anadolu Gemisi'yle, uçakla, helikopterle dün olduğu gibi bugünde cevap veririm. Milletin aklıyla oynamayın. Sizin genel başkanlarınız dışarından süfle alırken, bizim genel başkanımız süfleyi milletten alıyor. Milletten aldığı için milletle barışık. Recep Tayyip Erdoğan inşallah 14 Mayıs akşamı AK Parti Genel Merkezinin balkonundan ‘teşekkürler ey Türkiye’ diyecek. Allah yolumuzu açık eylesin” ifadelerini kullandı.



Haberle ilgili daha fazlası:

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA