MERTUSEG Projesi meyvelerini vermeye başladı


Tarih: 23 Temmuz 2024 Salı 11:45

Mersin Büyükşehir Belediyesinin ne eğitimde ne de istihdamda olan gençlerin turizm sektöründe istihdam edilmesi için paydaşlarıyla birlikte hayata geçirdiği ‘Mersin’in Gençlerinin Turizm Sektörü için Güçlendirilmesi Projesi’ meyvelerini vermeye başladı.


Hayata geçirdiği projelerle gençlerin kariyer serüveninde onların yanında olan ve yeni fırsatlarla buluşmalarını sağlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde istihdamın önünü açarken, bir taraftan da gençlerin umutlarını yeşertmeye ve hayallerini gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesinin ‘Mersin’in Gençlerinin Turizm Sektörü için Güçlendirilmesi Projesi’ (MERTUSEG) sayesinde turizm sektörü ile alakalı hem teorik hem de uygulamalı eğitim alan ve MERCEK’in düzenlemiş olduğu Kariyer Günleri kapsamında birçok oda, dernek, vakıf ve firma yetkilisi ile tanışma fırsatı yakalayan gençler, şimdilerde yeni bir iş sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyorlar.

“Kursiyerlerimiz aldıkları eğitimler sayesinde, aranan personel haline geldi”
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren MERCEK Mesleki Eğitim Merkezleri Koordinatörü Gül Kadem Maya, MERTUSEG eğitimleri sonrası kursiyerlerin birçoğunun işe girdiğini aktararak, “Projemiz 31 Temmuz’da sonlanacak, ama kursiyerlerimizin yüzde 50’si işe yerleşmiş durumda. Almış oldukları eğitimin kaliteli olması neticesiyle de artık aranan personel olacaklarını düşünüyoruz” dedi.
MERTUSEG projesiyle, 18-29 yaş arasında ne eğitimde ne de istihdamda olan gençlerin istihdamını amaçladıklarını dile getiren Maya, projenin bitmesine yakın emeklerinin karşılığını almaya başladıklarını dile getirdi. Maya, “Bizim çabamız eğitimi verdikten sonra, istihdama katkıda bulunmak amacıyla da yönlendirmeler yapmaktı. Bunun için Kariyer Günleri planladık. Bu günlerde kursiyerlerimiz otel ve restoran yetkilileri ile bir araya geldiler. Kariyer Günlerinin ardından bir de turizm çalıştayı gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.
Proje kapsamında 30 kadın 15 erkek, toplam 45 kursiyer olduğunu belirten Maya, pozitif ayrımcılığa oldukça önem verdiklerinin altını çizerek, ilerleyen dönemlerde MERCEK’te turizm eğitimlerinin devam edeceğini vurguladı.



Haberle ilgili daha fazlası: #MERTUSEG  # mersin  # proje

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA