Vahap Seçer: Biz canların da belediye başkanıyız


Tarih: 14 Temmuz 2024 Pazar 11:13

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, AKP’nin sokak hayvanlarına dair yasa teklifine tepki gösterdi. Seçer, "Biz herkesin belediye başkanıyız, canların da belediye başkanıyız" dedi.

AKP'nin sokak hayvanlarını 'ötanazi' adı altında öldürülmesini içeren yasa teklifine tepkiler sürüyor.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mersin İl Danışma Kurulu Toplantısı’nda Meclis'e sunulan teklife dair de konuştu.

HEDEF 411 CHP'Lİ BELEDİYE

Tasarruf Genelgesi'nin temel hedefinin 411 CHP’li belediye olduğunu söyleyen Seçer, "‘Bu belediye başkanlarını nasıl engelleriz, hizmetlerini nasıl yapamaz hale getiririz? Elini ayağını bağlarız.’ Başka hiçbir niyet aramıyorum, tamamen niyet bu” dedi.

AKP’nin TBMM Başkanlığı’na sunduğu sokak hayvanlarıyla ilgili yasa teklifine de tepki gösteren Seçer, şunları kaydetti:

“Biz herkesin belediye başkanıyız, canların da belediye başkanıyız. Bu yasal düzenlemeyi bir belediye başkanı olarak uygun görmüyorum. ‘Hangisini uyutup uyutmayacağına sen karar ver ve bunu yap, yapmazsan seni hapis cezasıyla cezalandırırım’ diyor. Milletvekillerimiz bu konuda meclis kürsüsünden gerekeni söyleyeceklerdir, bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Herkes sorumluluğunu yapacak. Kısırlaştırma yöntemiyle popülasyonu sınırlama yoluna gideceğiz. Daha medeni şartlarda yapacağız. Gereken bütçeyi biz ayarlarız. Çalmıyoruz, çaldırmıyoruz, israf etmiyoruz. Biz bütçemizi yaparız. Hayvanseverlerin de bu anlamda rahat olmalarını istiyorum.”



Haberle ilgili daha fazlası:

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA