Limonun Başkentinde Kilosu 100 TL


Tarih: 9 Temmuz 2024 Salı 15:19

Son günlerde limon fiyatları adeta patlama yaşadı. Kilosu 65-ile 100 TL’yi bulan limonlar vatandaşları şaşkına çevirdi. Piyasada yaşanan bu ani fiyat artışı halk arasında büyük tepkilere neden oldu. Esnafın ve tüketicilerin endişeli bekleyişi ise devam ediyor.

Limon fiyatlarındaki hızlı yükseliş, vatandaşları olumsuz etkiliyor. Son günlerde kilosu 60-100 TL'yi bulan limonlar, halk arasında büyük tepkilere yol açıyor. Vatandaşlar, temel bir meyve olan limonu günlük hayatlarında vazgeçilmez bir bileşen olarak kullanmalarına rağmen, bu yüksek fiyatlar karşısında alışveriş alışkanlıklarını değiştirmek zorunda kalıyor. Vatandaş limonun başkentinde pahalıya alıyor.
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sebze-meyve fiyatlarında beklenen düşüş gerçekleşmedi. Yaz mevsimi olmasına rağmen limonun kilosu semt pazarlarında 60-100 lirayı buldu. Semt pazarlarında da rekora koşan limon fiyatlarının 100 lirayı bulacağını söyleyen esnaf, depolardaki limonların piyasaya sürülmesiyle fiyatların yükseldiğini düşünüyor. Limon sezonun da sona erdiği için fiyatların yükseldiğini belirten pazarcı esnafı, yüksek fiyatların Ağustos sonlarına doğru düşeceğini öngörüyor.
6 ay önce para etmediği için çiftçinin dere yatakları ve çöpe döktüğü limonun fiyatı uçtu. Hasat zamanı düşük alım fiyatı nedeniyle tarlalarda dalda çürüyen limonun şu anda marketlerde kilosu 60-90 liraya satılıyor.

LİMON FİYATI REKORA KOŞUYOR. 
Altı ay önce para etmediği için çiftçinin çöpe döktüğü limonun kilosu 60-100 liraya yaklaştı. Üreticiler, depolardaki limonların piyasaya sürülmesiyle fiyatların yükseldiği görüşünde
Limon fiyatlarındaki bu hızlı yükselişin ardında çeşitli faktörlerin etkili olduğu belirtiliyor. Piyasada arz talep dengesizlikleri, doğal afetler ve lojistik sorunlar gibi sebepler, tüketiciye yansıyan yüksek fiyatların ana nedenleri olarak gösteriliyor. Vatandaşlar ve esnaf, limon gibi temel bir üründe yaşanan bu fiyat artışlarına çözüm bulunmasını ve fiyatların normale dönmesini bekliyor.
 Limon fiyatlarındaki yükseliş sürerken, fiyatların ancak hasat başladığında düşebileceği düşünülüyor. Limonda hasat ise, Ağustos ve Eylül ayında başlıyor. 

TÜİK AÇIKLADI: LİMON ÜRETİMİNDE DÜŞÜŞ VAR
Öte yandan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2024 yılı Bitkisel Üretim 1.Tahmini verilerine göre turunçgil meyvelerinden limonda yüzde 16,2 düşüş öngörülmüştü. Aralık 2023 verilerine göre ise turunçgil meyvelerinden limonda yüzde 75,8 oranında üretim artırılmıştı.



Haberle ilgili daha fazlası:

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA