Orman müdüründen öneri: Ateşsiz piknik


Tarih: 29 Haziran 2024 Cumartesi 15:18

Yangın riskine karşı halkı duyarlı olmaları konusunda uyaran Mersin Orman Bölge Müdürü Rifat Ataş, “Havalar ısındı, yangın sezonu başladı. Vatandaşlarımızın ateşsiz piknik yapmalarını istiyoruz” dedi.

Akdeniz Bölgesi’nde hava sıcaklığının 40 dereceyi görmesi ile orman yangınları riski artarken, bölgede geçen yıllarda meydana gelen yangınlarda binlerce hektar alan alevlere teslim oldu. Mersin Orman Bölge Müdürü Rifat Ataş, halkı duyarlı olmaları konusunda uyardı. Orman yangınlarının acı sonuçlar doğurduğunu belirten Ataş, orman yangınlarına sebebiyet verecek davranışlardan uzak durulmasını istedi.

Özellikle piknikçileri uyaran Ataş, “Yangın sezonu başladı. Mayıs ayı bu yıl biraz sıcak geçti, haziran ayı daha da sıcak geçiyor. Yangın sezonu daha da erken başladı. Vatandaşlarımızdan bu dönemde daha dikkatli olmalarını, orman yangınlarına sebebiyet vermemelerini rica ediyoruz. Sonu facia ile bitebiliyor. Ormanlarımızı, canlarımızı kaybediyoruz. Vatandaşlarımızın ateşsiz piknik yapmalarını istiyoruz. Eğer bunu sağlayamıyorlarsa yaktıkları ateşi söndürmeden bulundukları yerden ayrılmasınlar. Herhangi bir yangın şüphesinde vatandaşlarımızın ALO 112’yi arayıp yangın ihbarında bulunmalarını istiyoruz” diye konuştu.Türkiye’nin 1 milyon 177 bin 241 hektar ile en fazla ormanına sahip kenti Antalya’da havanın ısınmasıyla yangınların önlenmesine yönelik tedbirler artırılmıştı. Yüzölçümünün yüzde 57’si ormanlardan oluşan Antalya’da yüzde 90’ı ihmal ve dikkatsizlik nedeniyle yaşanan yangınların önlenmesi amacıyla valilik tarafından 7 Haziran’da ‘Orman Yangınlarının Önlenmesi’ konulu genelge yayımlanmıştı. Genelgede, orman ve 4 kilometre civarında yer alan ve yakınlığı nedeniyle yangınlara neden olabilecek yerlerde, yanıcı madde kullanımı yasaklanmıştı.Yasak olmasına rağmen ağaçların yakınında taşlarla mangal alanı oluşturup ateş yakanların, piknik bittikten sonra atıklarını bıraktığı görüldü. Ağaç diplerinin ateş alanı olarak kullanıldığı bölgede, duyarsız kişilerin plastik atık, cam şişe, poşet gibi çöpleri çevreye bırakması dikkat çekti. Yaz aylarında güneş ışınlarını mercek gibi yansıtıp yangına sebebiyet verebilen cam şişe ve kırıklarının bölgede yayıldığı gözlendi.



Haberle ilgili daha fazlası: #sıcak  #yangın  #mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA