Yangın Gönüllüsü Eğitimleri Hız Kesmeden Sürdürülüyor


Tarih: 13 Haziran 2024 Perşembe 16:08

Mersin’in Anamur ilçesinde, yangın sezonuna hazırlık kapsamında düzenlenen gönüllü yangın eğitimleri, bölge halkının yangınlarla etkin bir şekilde mücadele etmesini sağlamak amacıyla devam ediyor.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, 2024 yangın sezonuna yönelik hazırlıklarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Anamur Orman İşletme Müdürlüğü tarafından düzenlenen gönüllü yangın eğitimleri, bölgedeki vatandaşların ve cezaevlerindeki hükümlülerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Anamur Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş'in eğitmenliğinde gerçekleşen programda, yangınlarla mücadele konusunda temel bilgiler verildi. Eğitimde, orman yangınlarının önlenmesi ve söndürülmesi için gerekli yöntemler, kullanılan ekipmanlar ve kişisel koruyucu donanımlar hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.

Toplamda 160 gönüllü vatandaşın ve cezaevindeki hükümlülerin katıldığı eğitimde, katılımcılar aktif bir şekilde yangınla mücadele stratejilerini öğrendiler. Eğitimler, katılımcıların bilgi ve becerilerini pekiştirmeye yönelik olarak düzenlendi.

Bu tür etkinlikler, toplumun katılımıyla gerçekleştirilen ve yangınla mücadele kapasitesini artırmayı hedefleyen önemli adımlar olarak değerlendiriliyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA