Sahte Hesabından Terör Örgütü Propagandası Yapıyordu, Yakalandı


Tarih: 11 Haziran 2024 Salı 17:01

Mersin polisi, sahte isimle açılan sosyal medya hesabı üzerinden PKK/KCK terör örgütü propagandası yapan şahsı yakaladı.

Alınan bilgiye göre, sosyal medya paylaşım sitesi Instagram platformunda 'Tarsusemniyet' kullanıcı ismiyle sahte bir hesap açıldığı, bu hesap üzerinden PKK/KCK terör örgütü propagandası yapıldığı tespit edilerek, aynı gün bahse konu hesaba mahkeme kararı ile erişim yasağı getirildi.
Tarsus TEM Büro Amirliği, İstihbarat Büro Amirliği ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün koordineli çalışması sonucu hesap kullanıcısının B.K. isimli şahıs olduğu tespit edildi. Özel Harekat ekiplerinin de katılımıyla düzenlenen operasyonda şüpheli şahıs gözaltına alınarak, kullanmış olduğu dijital materyaller ve çok sayıda örgütsel dokümana el konuldu.
Gözaltına alınan B.K. adli işlemleri tamamlandıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından 'PKK/KCK silahlı terör örgütü propagandasını yapma, silahlı terör örgütü adına suç işlemek, örgütün basın yayın komitesi içerisinde faaliyet yürütmek' suçlarından tutuklanarak, Tarsus Kampus Ceza Evi'ne teslim edildi.

 

KAYNAK: İHA



Haberle ilgili daha fazlası:

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA