Mersin’de Minibüslerde Kent Kart Uygulaması Talebi


Tarih: 11 Haziran 2024 Salı 17:01

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ile Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen çalıştayda Mersin’de toplu taşımada dönüşüm için Kent Kart uygulamasına geçiş talebi konuşuldu.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ile Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Yol Yapım ve Ulaşım Çalıştayı’na katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Çalıştayın ilk oturumunda, 2025-2029 Stratejik Planı’nın konu başlıklarının ve kapsamının paydaşlarla birlikte belirlendiği belirtildi.

Özdamar, çalıştayın sonuçlarını değerlendirirken, "Bütün kurumlar ve STK’lar burada. Önümüzdeki 5 sene içerisinde yapılacak yolların biraz geniş olması, özellikle 2. ve 3. Çevre Yolu’nun üstündeki yolların biraz geniş olması gerektiğini düşünüyorum. MTSO olarak biz de buna destek veriyoruz.” şeklinde konuştu.

Özdamar ayrıca, toplu taşımada minibüslerdeki nakit ödeme sistemi yerine Kent Kart sistemine geçilmesi talebinin MTSO' nun beklentisi olduğunu ifade etti. Büyükşehir Belediyesi'nin bu talebi olumlu karşıladığını ve gerçekleşeceğini belirtti.

Mustafa Özdamar, bu adımın toplu taşıma alanında bütün sorunları ortadan kaldıracağına inandığını da sözlerine ekledi.

 



Haberle ilgili daha fazlası:

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA