Mersin’de Yüksek Sıcaklık Uyarısı


Tarih: 11 Haziran 2024 Salı 15:39

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü, Doğu Akdeniz’de 12 Haziran’dan itibaren sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkacağını bildirdi. Mersin Valiliği, vatandaşları özellikle 11:00-16:00 saatleri arasında tedbirli olmaya çağırıyor.

Mersin Valiliği, Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı son değerlendirmelere dayanarak, Doğu Akdeniz bölgesinde hava sıcaklıklarının 12 Haziran 2024 Çarşamba gününden itibaren mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerinde seyredeceğini açıkladı. Beklentilere göre, hafta başında beklenen yağışların ardından sıcaklıkların azalarak mevsim normalleri civarına dönmesi bekleniyor.

Valilik, 12 Haziran ile 16 Haziran 2024 tarihleri arasında Mersin'de en yüksek sıcaklıkların 34 - 38°C aralıklarında olacağının tahmin edildiğini belirtti. Özellikle kronik rahatsızlıkları olanlar, yaşlılar ve çocukların, günün en sıcak saatleri olan 11:00 ile 16:00 arasında dışarıda bulunmamaları konusunda dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.

Valilik, vatandaşları bu süre zarfında dikkatli olmaya ve sıcak havalardan korunmak için gerekli önlemleri almaya çağırdı. Mersin Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir," denildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA