Mersin’de Deniz Sıcaklıkları Artıyor: Denize Girme Sezonu Yaklaşıyor


Tarih: 4 Nisan 2024 Perşembe 17:15

Mersin, Türkiye’nin güney sahilinde bulunan ve yaz aylarında tatilcilerin gözdesi haline gelen bir şehirdir. Her yıl binlerce turistin ve yerli halkın tercih ettiği Mersin’in sahillerinde, denize girme sezonu heyecanla bekleniyor. Peki, Mersin’de deniz sıcaklıkları ne zaman artıyor ve denize girme sezonu ne zaman açılıyor?

Mersin, Türkiye'nin güney sahilinde bulunan ve yaz aylarında tatilcilerin gözdesi haline gelen bir şehirdir. Her yıl binlerce turistin ve yerli halkın tercih ettiği Mersin'in sahillerinde, denize girme sezonu heyecanla bekleniyor. Peki, Mersin'de deniz sıcaklıkları ne zaman artıyor ve denize girme sezonu ne zaman açılıyor?

 

Mersin'de deniz suyu sıcaklıkları, genellikle ilkbaharın ortalarından itibaren yavaş yavaş artmaya başlar. Mart ve Nisan aylarında deniz suyu genellikle hala serin olduğu için denize girmek pek tercih edilmez. Ancak Mayıs ayı ile birlikte hava ve deniz sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte denize girme sezonu resmen açılır.

Meteoroloji uzmanlarına göre, Mersin'de deniz suyu sıcaklıkları genellikle Mayıs ayının ortalarından itibaren 20 derece civarına yükselmeye başlar. Haziran ayı ile birlikte ise deniz suyu sıcaklıkları ısınarak 25 derece ve üzerine çıkar, böylece deniz keyfi daha da artar.

Mersin'in yaz aylarında denize girme sezonu, Haziran ayının başlarından Eylül ayının sonlarına kadar devam eder. Bu dönemde deniz suyu sıcaklıkları en yüksek seviyelere ulaşır ve tatilciler için ideal bir deniz keyfi sunar.

Ancak, denize girme sezonu boyunca dikkat edilmesi gereken bazı noktalar da vardır. Deniz suyunun sıcaklığına rağmen, güneşin zararlı etkilerinden korunmak için güneş kremi kullanmak ve suyun derinliklerinde ani akıntılara karşı dikkatli olmak önemlidir.

Mersin'de deniz sıcaklıklarının artmasıyla birlikte, tatilciler ve yerli halk denize girme heyecanını yaşamaya hazırlanıyor. Deniz keyfinin tadını çıkarmak ve güneşin tadını çıkarmak için hazırlıklar başlıyor.

Kizkalesi Plaji 47930



Haberle ilgili daha fazlası:

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA