400 milyon dolar bütçeli iklime dirençli ormancılık projesi


Tarih: 25 Ekim 2023 Çarşamba 10:38

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde İklime Dirençli Ormancılık projesiyle ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. 2024 yılının başında uygulamaya geçilecek 400 milyon dolar bütçeli proje, yangına birinci derecede hassas Muğla’nın da içinde bulunduğu 9 ilde uygulanacak.

Orman genel Müdürlüğünce 2021 yılında yaşanan büyük orman yangınlarının ardından geliştirilen ve OGM tarihinde en büyük bütçeli dış kaynaklı projesi olan İDOP (İklime Dirençli Ormancılık Projesi) ile ilgili bilgilendirme toplantısına Orman Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yüzer Başkanlık etti.
Muğla’da yapılan toplantıya Bölge Müdürü Salim Karabulut, Bölge Müdür Yardımcıları Özgür Cılız, Ersen Çetin ve Adnan Güller ile birlikte tüm Şube ve İşletme Müdürleri katıldı. Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yüzer başkanlığında yapılan bilgilendirme toplantısında İklime Dirençli Ormancılık Projesi koordinatörü Murat Çevirme ve proje ekibinden Dilek Dervişoğlu yaptıkları sunumla projeyle ilgili bilgi verdi.
İklime Dirençli Ormancılık Projesi
Orman yangınları öncesi ve yangın anındaki ulusal ve uluslararası koordinasyon sisteminin arttırılması, geliştirilmesi ile başlamak üzere teknik kapasitenin arttırılması, ulusal ve uluslararası eğitim çalışmaları, yanan veya tehlike arz eden yerlerde yeni karbon yutakları ve diğer ortak faydalar oluşturmak için geleceğe uyarlanmış yangına dirençli örnek peyzaj restorasyonu çalışmaları yapılması orman karbon izleme, raporlama ve doğrulama kapasitesini arttırmak amacıyla Genel Müdürlüğümüz tarafından İklime Dirençli Ormancılık Projesi (İDOP) yapılması uygun görülmüştür.
Önümüzdeki 2024 yılının Ocak ayı itibariyle faaliyete geçecek proje 5 yıl sürecek olup toplam bütçesi 400 milyon dolardır. Proje, yangına 1. derecede hassas alanları barındıran Adana, Antalya, Balıkesir, Çanakkale, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Mersin ve Muğla Orman Bölge Müdürlüklerinde uygulanacak. İklim değişikliğinin neden olduğu olumsuz etkilere karşı önlem alınabilmesi açısından artan felaketlerin nasıl yönetileceği ve bunlarla ilişkili risklerle nasıl başa çıkılacağı, arazi, biyolojik çeşitlilik ve ormanların en iyi şekilde nasıl yönetileceği ve planlanacağı, bununla beraber orman yangınları öncesi ve yangın anındaki ulusal ve uluslararası koordinasyon sisteminin artırılması, geliştirilmesi ile teknik kapasitenin artırılması, ulusal ve uluslararası eğitim çalışmaları ve yangın sonrasında yapılacak iyileştirme çalışmaları gibi çeşitli çalışmalar yapılacak.



Haberle ilgili daha fazlası: #mersin  # muğla

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA