Çift başlı melki mantarı bulundu


Tarih: 19 Ekim 2023 Perşembe 16:02

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde, Köprücek köyü yakınlarında çift başlı melki mantarı bulundu.

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, Köprücek köyü yakınlarında çift başlı melki mantarı bulundu. Mantarı bulan Yakup Çelebi, yaklaşık 50 yıldır mantar topladığını ancak böyle ilginç bir mantar bulmadığını söyledi. Çelebi, "Bölgemizde melki mantarı çokça bulunmaya başladı, ancak yenilebilir 'melki' adı verilen bu tür mantar üzerinden ikinci mantar çıkması ilk kez görüyorum. Bu mantarlar bazı yerlerde melki adı verilirken bazı bölgelerde de kanlıca adı veriliyor. Ben yaklaşık 50 yıldır mantar toplamaya giderim, ama böyle ilginç bir mantar bulmamıştım" dedi. Çift başlı melki mantarının neden ortaya çıktığı tam olarak bilinmemekle birlikte, bazı uzmanlar bunun genetik bir mutasyondan kaynaklandığını düşünüyor.



Haberle ilgili daha fazlası: #melki mantarı  # kütahya

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA