Arap ve Müslüman dünyasında cuma namazı sonrası Filistin’e destek gösterileri


Tarih: 14 Ekim 2023 Cumartesi 17:20

Orta Doğu ve ötesinde on binlerce kişi cuma namazının ardından İsrail’i kınamak ve Filistinlilere destek vermek amacıyla protesto gösterisi düzenledi.

Orta Doğu ve ötesinde on binlerce kişi cuma namazının ardından İsrail'i kınamak ve Filistinlilere destek vermek amacıyla protesto gösterisi düzenledi.

Hamas'ın cumartesi günü İsrail'e düzenlediği saldırılar nedeniyle Batılı hükümetlerden Tel Aviv yönetimine güçlü destek gelirken, Gazze'ye yapılan misilleme özellikle Arap ve Müslüman dünyasında öfkeye yol açtı.

Orta Doğu ve ötesinde on binlerce kişi cuma namazının ardından Hamas'ın saldırılarına misilleme olarak Gazze'ye yönelik saldırılarını yoğunlaştıran İsrail'i kınamak ve Filistinlilere destek vermek amacıyla protesto gösterisi düzenledi.

Türkiye

Filistin yanlısı göstericiler İstanbul'da Beyazıt Camii önünde toplandı. Düzenlenen protesto gösterisinde yaklaşık bin kişilik kalabalık Filistin, Hamas ve Türk bayrakları sallayarak "Katil İsrail, Filistin'den defol!" sloganları attı. Göstericiler Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırına destek bildirdi. 

AP haber ajansına konuşan 50 yaşındaki Güler Ayar, Hamas'ın İsrail'e düzenlediği ve İsrail ordusunun bildirdiğine göre bin bin 300'den fazla kişinin öldürüldüğü ve onlarca kişinin kaçırıldığını saldırıdan "gurur duyduğunu" söyledi.

İstanbul'da düzenlenen gösteride eylemciler Filistin bayrakları dalgalandırdı, İsrail'i kınadı

İstanbul'da düzenlenen gösteride eylemciler Filistin bayrakları dalgalandırdı, İsrail'i kınadıKhalil Hamra/Copyright 2023 The AP. All rights reserved.

Ayar "Hamas'ın yaptığı kadınlarını, çocuklarını ve topraklarını korumak için bir direniş eylemiydi" diye konuştu.

49 yaşındaki Müyesser Yağız, Hamas'ın eylemlerinin İsrail'in "Filistinlilerin evlerini işgal etmeye ve Filistinlileri öldürmeye devam etme bahanesine" karşılık olduğunu savundu.

Türkiye, bir dönem desteklediği ve grup üyelerine ev sahipliği yaptığı Hamas'ı Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği'nin aksine terör örgütü olarak görmüyor.



Haberle ilgili daha fazlası: #arap ve müslüman dünyası

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA