AKKUYU NÜKLEER’DEN AÇIKLAMA


Tarih: 16 Eylül 2023 Cumartesi 12:05

Mersin Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde işçilere dağıtılan yemekten dolayı yaşanan gıda zehirlenmesi vakalarının ardından konuyla ilgili Akkuyu NGS’den açıklama geldi.

Ebru DOST

Bilindiği üzere Akkuyu'da yüzlerce işçi yedikleri tavuk yemeğinden dolayı gıda zehirlenmesi yaşamıştı. Konu kamuoyunda çokça tepkiye sebep olurken zehirlenen işçilerin sayısının ise 1500 olduğu iddia edilmişti. 

 

Akkuyu NGS'den beklenen açıklama geldi. Akkuyu Nükleer A.Ş yaptığı açıklamada, "iş güvenliği uzmanları ve sağlık çalışanları, gıda dağıtım noktaları ve gıda numunelerinin denetimini gerçekleştirmektedir" dedi.

İşte Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) 'nin yaptığı açıklama:

"14 Eylül 2023 Perşembe günü, yüklenici firma çalışanları gıda zehirlenmesi belirtileriyle Akkuyu NGS'nin sağlık merkezlerine başvurmuştur. Akkuyu NGS sağlık hizmetleri tarafından 925 işçiye ilk tıbbi müdahalede bulunulmuş, 126 işçi ise Silifke Devlet Hastanesi’ne yönlendirilmiş ve işçilerden hiçbirinin durumunun ağır olmadığı tespit edilmiştir.

Tesisteki yemek hizmetleri Türk taşeron firmaları tarafından yapılmaktadır.

AKKUYU NÜKLEER A.Ş.'nin iş güvenliği uzmanları ve sağlık çalışanları, gıda dağıtım noktaları ve gıda numunelerinin denetimini gerçekleştirmektedir. Akkuyu NGS inşaat sahasında sağlık personelinin bu denetim için fazla mesai yapması uygun görülmüştür.

Çalışanlara sağlıklı ve güvenli çalışma koşullarının sağlanması, Akkuyu NGS projesinin uygulanmasında önceliktir. AKKUYU NÜKLEER A.Ş, projede yer alan tüm alt yüklenici kuruluşlardan da bu ilkelere uymalarını talep etmektedir" 



Haberle ilgili daha fazlası: #akkuyu nükleer güç santrali işçiler. akkuyu da gıda zehirlenmesi  # akkuyu da işçi zulmü

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA