Metin Saltık İstifa Etti


Tarih: 17 Ağustos 2023 Perşembe 16:01

Mersin İdman Yurdu kulüp başkanı Metin Saltık," başarılarla dolu bu süreçte yalnızlığın acısını hep içimizde hissettik" diyerek istifa etti

Ebru DOST

Şehrin takımı MİY'de şampiyonluk sonrası sular durulmazken, son yaşanan gelişmeyle kulüp başkanı Metin Saltık'ın istifa ettiği öğrenildi. Saltık bir açıklama yaparak istifasını şu sözlerle duyurdu: "Saltık Ailesi olarak futbola olan ilgimizin de etkisiyle Mersin'de yetiştirici bir kulup oluşturmak amacıyla 2017 yılında içelspor Kulübü'nü satın alarak çıktığımız yolda, şehir futbolunda meydana gelen olağanüstü durumlar, Mersin İdman Yurdu'nun içinde bulunduğu iflas durumunun etkisiyle süreç bizleri yola çıkış programımızdan farklı sorumlulukların altına girmek zorunda bıraktı.

İçelspor olarak Süper Amatör Lig şampiyonluğu, İçel İdman Yurdu olarak BAL Ligi Şampiyonluğu yaşayarak Mersin'in profesyonel liglerde bir kulübü olmasını sağladık. 3 sezonluk zorlu ve sancılı 3. Lig macerasının ardından Yeni Mersin İdman Yurdu ünvanını aldığımız ilk sezonda şampiyonluk başarısı göstererek adımızı 2. Lige yazdırdık. Altı yıl gibi kısa bir süre içerisinde önemli başanlara imza atarak şehre futbolu, şampiyonluk sevinci ve coşkusu hislerini hatırlattık.

Bu mücadeleleri verirken tek amacımız; hiçbir çıkar beklemeden şehrin futbolunu hakettiği değere taşımaktı. Ancak; başanlarla dolu bu süreçte yalnızlığın acısını hep içimizde hissettik. Yönetim Kurulu'ndaki çalışma arkadaşlarımın kendi imkanları dahilindeki maddi ve manevi destekleri, büyük oranda aile bütçesinden finanse ettiğim kulüp bütçesine, şehir dinamiklerinin duyarsızlığına rağmen bu güne kadar büyük mücadeleler verdim. Yürüdüğüm bu yolda her zorlukla baş ederek gemiyi sağlam bir şekilde limana demirlemenin onurunu ve gururunu yaşıyorum. Bugün 2 Ligde mücadele edecek bir Yeni Mersin idman Yurdu'nu, borçsuz-harçsiz Mersin'e hediye ediyorum.

Bu sezona başlarken bütçenin de daha ağırlaşacağı ve şehirden destek ihtiyacı olduğu gerçeğini aktarmaya ve bu konuda bana destek olunması noktasında yardım istemek için ulaşmaya çalıştığım şehir büyüklerime ulaşmakta ve kendimi ifade etmeye çalışmakta güçlük çektim.

Şehir büyüklerimin ve dinamiklerinin ilgisizliği ve üzerimde oluşan yalnızlık hissiyati beni Kulüp Başkanlığından istifa etmek zorunda bırakmıştır. Geldiğimiz noktada şanına yakışır, 2. Ligde bir idman Yurdu'nu 100 yıllık bir ayıbı ortadan kaldırarak, üzerinde adının olduğu bir tesisi ve store mağazasını Mersin'e armağan etmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyorum. Giderken arkamda borçsuz ve tertemiz bir idman Yurdu bırakıyorum. Buraya kadar yüzümün akıyla taşıdığım bayrağı daha yukanlara taşıyacak olan, sorumluluk alacak kişilere şimdiden başarılar diliyorum"



Haberle ilgili daha fazlası: #mersin idman yurdu kulüp başkanı  # miy başkanı metin saltık

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA