Akbelen Mersinlilere örnek olsun! 


Tarih: 2 Ağustos 2023 Çarşamba 09:21

Topraklarının peşkeş çekilmesine izin vermeyen ve günlerdir mücadele örneği veren Akbelen halkı, ağaçlarına, ormanlarına, topraklarına sahip çıkmaya devam ediyor. Mersin betonlaşırken benzer mücadeleyi gösteremeyen Mersinlilerin tek yeşil manzarası mezarlıklar kaldı. 

Haber: Meryem KARADAĞ /Rabia ARSLAN

Mersin’de yıllardır gerçekleşen çarpık kentleşmeyle birlikte tek yeşil alan mezarlıklar kaldı. Kentte gerçekleşen bu yıkımlara Mersinliler yeterince duyarlı davranmadı. Kent; sahillerini, plajlarını, ormanlarını, bağlarını ve bahçelerini kaybederken Mersinliler maalesef tepkisizce sadece izledi. İşte bugün betonlaşmanın ardında yatan tek gerçek Mersin'in tepkisiz ve ilgisiz olması. 

Mersin’de yıllardır doğa tahribatı sürüyor. Her yer beton yığını haline gelirken nice koylar, plajlar, bahçeler, ormanlık alanlar rant kurbanı oldu. Kent halkı bunun mücadelesini veremezken kaderine razı olup sessizliğini korudu. Durum böyleyken akıllara toprakları için günlerdir direniş gösteren Akbelen halkı geldi. Mersinliler; Bergama’da, İkizdere’de direnen yurttaşlar gibi benzer mücadeleyi göstermekte zayıf kaldı ve bu zayıflık, kentin geleceğine mâl oldu. Narenciye kenti olarak bilinen kent, yerini betona bırakınca geleceğimiz olan çocuklarımıza hiçbir şey alan kalmadı. Mersin’de nice güzel yerler kaybedilirken tek yeşil alan mezarlıklar kaldı. Mücadele verilmediği sürece de Mersin’de kaybedilecek nice yerler olacağa  benziyor.



Haberle ilgili daha fazlası: #akbelen direnişi  # mersinde çevrecilik  # mersin çarpık kentleşme

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA