CHP’li Levent Gök, “Roboski: Uludere’nin Gözyaşları” imza günü ve söyleşi programıyla Mersin’de


Tarih: 8 Ocak 2023 Pazar 18:30

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Milletvekili Levent Gök, “Roboski: Uludere’nin Gözyaşları” kitabı ile Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde söyleşi ve imza gününde Mersinlilerle buluştu.

HABER: Derya ÖZGÜR

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Roboski’de yaşananları ve olayda yaşamını yitiren çocukların ailelerinin acılarını bilgi ve belgelerle anlattığı “Roboski: Uludere’nin Gözyaşları” kitabının imza günü için Mersin’e geldi. Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşiye Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın da katıldı. Söyleşinin ardından, kitapseverlerin kitaplarını imzalayan Gök, kitaptan elde edilen gelirin Roboski’de yaşamını yitiren yurttaşların ailelerine bağışlanacağını söyledi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen söyleşide açılış konuşmasını yapan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Roboski Uludere’nin Gözyaşları” kitabının tarihe emanet edilmiş kıymetli bir eser olduğunu söyleyerek, “Ülkemizde yaşanan büyük bir dramı kaleme almış, tüm ayrıntılarıyla incelemiş ve bu konuda bir eser bırakarak bu konunun artık tarihe emanet edilmesine vesile olmuş çok kıymetli bir çalışmanın söyleşisi ve imza töreni bugün burada gerçekleşecek. Toplumda yaşanmasını hiç istemediğimiz büyük acılarla karşılaşıyoruz. Tabii ki bu büyük acıların bunlarla yüzleşmeden, bunların hesabını görmeden bu toplumda birlik, bütünlük, kardeşliği sağlamamız çok zor” ifadelerini kullandı.

Seçer: Roboski faili meçhul bir cinayettir

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer söyleşide yaptığı konuşmada, Levent Gök’ün Roboski olayını derinlemesine bir inceleme ve araştırma ile ele aldığını vurguladı.

Seçer, Roboski’de yaşananların bir cinayet olduğunu ifade ettiği konuşmasında; “Bu bir cinayettir hepsinden önemlisi. Gördüğüm şu ki bu durum faili meçhul bir cinayettir. Fail devletse hangi devlettir? Görünen yüzü müdür görünmeyen yüzü müdür? Görünmeyen yüzü ise hangi mihraktır? O dönemin güç odakları acaba bu dönem hala bunun varlığını sürdürüyor mu ya da o gün bunu gerçekleştiren güç odakları bugünkü iktidarla beraber yol yürüyen kol kola olan yapılar mı? Türkiye’de günümüzde nice Roboskiler hala oluyor. Üç gün önce Ankara’daki olay da siyasi cinayettir, bir Roboski’dir bir anlamda. Çünkü onun da hangi yapılar tarafından yapıldığı konuşuluyor. Basit bir mesele değil bu. Doğuda, Güneydoğuda 1980’den bu yana sürdürülen terörle mücadele ya da savaş adını ne koyarsak koyalım çok hukuki zemine oturtulacak bir mücadele değildir” diye konuştu.

 

Gök: Bugün konumuz insanı ve vicdani bir konu

 

Roboski: Uludere’nin Gözyaşları kitabının söyleşisi ve imza günü için Mersinlilerle buluşan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, yapılan söyleşinin siyasi bir nitelikten uzak olacağını belirttiği konuşmasında, “Bugün konumuz insani ve vicdani bir konu. Hepimiz siyasi taraflarımızı bir yere bırakacağız. Ve meselenin İnsani, vicdani boyutunu düşürmeye gayret edeceğiz. Buna ihtiyacımız var. Bu konu siyasetin ötesindedir konu. Beni bugün burada sizlerle buluşturan konunun tam da özü insani ve vicdani olması” dedi.

 

“Bir devleti demokratik yapan Yönetenlerin hesap vermesidir.”

CHP’li Levent Gök, Eğer bir devlette yönetenler hesap vermiyorsa, yaptıklarıyla kalıyorlarsa o devletin demokratik olmasından ve hukuk devleti olmasına bahsedilemez” diyerek Roboski’de yaşamını yitiren çocukların ailelerinin yalnız bırakıldığını vurguladı.

 

Gök, Roboski’de yaşananları anlattığı kitabında tanıklık ettiği acıyı şu sözlerle ifade etti: “Otuz dört anne, otuz dört annenin her biri çocuklarının fotoğraflarını taşıyorlardı. Hepsi karalar içerisinde ağlıyorlardı ve bir odada otuz dört anneyle beraber ben baş başa kaldık. Fotoğraflara baktığımız zaman zaten çarpılmamak mümkün değildi. Karşımızdaki bütün fotoğraflar çocuktu. Bakıyoruz çocuklara, bir annenin kucağında çocuk resmi, öteki annede çocuk resmi, ötekisi de çocuk resmi… Sarsıldık ve birbirimize sarılıp ağlamaya başladık. Anneler bana dediler ki size güveniyoruz, bu çocuklarımızın hesabını sorun. Biz adalet istiyoruz, para da istemiyoruz, pul da istemiyoruz. Lütfen bu olayı takip edin ve olayı aydınlatın dediler bana”.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kitabın önsözünde kaleme aldığı değerlendirmesinde, “Hukukun üstünlüğüne inanıyoruz, adalet kavramının ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Ankara Milletvekilimiz Levent Gök, bu olayı bir uzman gibi, iğneyle kuyu kazar gibi araştırdı, bütün ayrıntılarıyla değerlendirdi. Olay kapatılmak isteniyor ama bu arkadaşımız ‘Hayır, bu olayı kapatamazsınız, burada insanlık dramı var.’ diyor. Hafızamızı tazeleyen, tarihe not düşen, büyük bir acıyı unutturmayan bu kitabından dolayı Levent Gök’ü kutlarım” ifadelerine yer verdi.



Haberle ilgili daha fazlası: #mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA