Sağlık emekçileri hakkını istiyor 


Tarih: 21 Temmuz 2023 Cuma 16:00

Sağlık emekçileri geriye dönük alacaklarının geciktirilmesine tepki göstererek haklarını istedi. 


Seren SABUNCU
Öz Sağlık-İş Sendikası Mersin şubesi haklarını istediklerine vurgu yaparak geriye dönük alacaklarının geciktirilmesine tepki gösterdi. Basın açıklaması yapan üyeler “Geriye dönük alacaklarımızın daha fazla erimeden, ödemelerin yapılmasını “itibardan” sayıyoruz” çağrısında bulundu.

“BİZ YETERİNCE SABRETTİK”
Sağlık çalışanları haklarını istiyor. Geriye dönük alacaklarının daha fazla erimeden ödenmesini isteyen sağlık emekçileri basın açıklaması yaptı. Öz Sağlık-İş Sendikası Mersin şubesi üyeleri adına açıklama yapan şube başkanı Özgür Turhan, Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan sağlık işçilerinin yetkili sendikası Öz Sağlık-İş olarak 190 bin işçinin işveren sendikası TÜHİS ile imzaladıkları Toplu İş Sözleşmesi’nin üzerinden 46 gün geçtiğini hatırlattı. Bu sözleşmede yer aldığı üzere işçinin 2023 Ocak ayından geçerli geriye dönük alacaklarının ödenmesi kararının üzerinden de 46 gün geçtiğini yineledi. Sendika olarak ilk günden beri defalarca masaya oturduklarını söyleyen Turhan, “Geriye dönük alacakları bekletmeyin dedik, işçiye nefes aldıracak bu toplu parayı kuşa döndürmeyin dedik, önümüz Kurban Bayramı işçi kurbanını kesebilsin dedik, vergi dilimini işaret ettik, ülke ekonomisinin zorluğunu gösterip alacakların bir an önce ödenmesi için çalmadık kapı bırakmadık. Sendika olarak devletin tüm kademelerini aşındırdık. Hesaplamalar yapılıyor dediniz bekledik. Kasada para yok, ek bütçe istedik dediniz bekledik. Bütçe Meclis’ten daha çıkmadı dediniz bekledik” diyerek sitem etti. 

Kendileri beklerken ev kiralarının 10 bin liranın üzerine çıktığını, vergi oranlarının arttığını, gıda başta olmak üzere yediden yetmişe her şeye zam geldiğine dikkat çekerek artık sabırlarının kalmadığı belirtti. “Alın terimizin görmezden gelinmesine karşı onurumuz kırıldı” diyen Başkan Turhan, 
“Geriye dönük alacağımız paranın bu enflasyonist ortam karşısında PULA DÖNÜŞMESİNDEN dolayı evimize götüreceğimiz ekmek küçüldü, eridi, bitti” diyerek artık seslerinin duyulmasını istedi.

“TAKSİT TAKSİT İSTEMİYORUZ”
Alacakları hakkı taksit taksit istemediklerinin altını çizen Başkan Turhan, “Geriye dönük alacaklarımızın tek seferde ve daha fazla geciktirilmeden ödenmesini istiyoruz. Sağlık işçisinin artık sabrı, takati, alacağı toplu para ile ilgili hayali bile kalmadı. Devlet işçisine alın teri döküp kazandığı paranın yolu gözletmez. Biliniz ki; geriye dönük alacaklarımızın daha fazla erimeden, ödemelerin yapılmasını “itibardan” sayıyoruz” diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası: #sağlık emekçileri  # sağlıkçı maaşı

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA