CHP’li Başarır’dan montaj video hakkında çarpıcı açıklama 


Tarih: 4 Temmuz 2023 Salı 11:58

CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, seçim zamanında CHP’yi hedef alarak hazırlandığı ortaya atılan ‘montaj’ video hakkında önemli iddialarda bulundu.

Seren SABUNCU
CHP'li Ali Mahir Başarır, CHP'nin seçim videosunu PKK'lılarla bir AKP'li vekilin montajladığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bilerek bu videoyu kullandığını ileri sürdü. Başarır, videonun kullanılmasına Fahrettin Altun'un itiraz ettiğini de anlattı.
AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim zamanı CHP’yi PKK ile ilişkilendiren ve PKK’dan destek aldığını anlatan seçim videosunun montaj olduğunu katıldığı bir programda söylemesi üzerine ortalık yeniden karışmıştı. Konu hakkında önemli iddialarda bulunan CHP’li Başarır, "İlk kez burada anlatayım, isim de vermeyeyim çünkü söz verdim. Dedi ki, 'ben bu Karayılan videosunu yaptım, çok da tuttu. Sonra cumhurbaşkanına gösterdim. Çok güzel olmuş, demiş. Allah var, İletişim Başkanı Fahrettin Altun 'bu sahte kullanamazsınız' demiş. Kullanırım, diye yanıt vermiş" dedi. 
NE OLMUŞTU?
CHP'nin seçim kampanya videosu, PKK'lılarla montajlanarak Kandil'in destek verdiği iddiasını edilmiş, ve hatta Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'da mitinglerin de binlerce kişiye defalarca izlettirmişti. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan TRT Haber canlı yayınında mitinglerinde izletilen videoları sahiplenmiş ve montaj olduğunu kabul etmişti. Erdoğan söz konusu videolar için "CHP Genel Başkanı sırtını PKK terör örgütüne dayamıştır. Kılıçdaroğlu'nun Kandil'dekilerle video çekimleri var. Bunları yayınladılar 'haydi, haydi, haydi' türü. Anladınız mı? Kandil'dekilerle bu şekilde; ama montaj ama şu ama bu. PKK'lılar bunlara destek verdi" ifadelerini kullanmıştı. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Erdoğan'a tepki göstererek "Montajcı sahtekar" ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan'ın söz konusu ifadelerine tepkiler yükselmişti. (iha)



Haberle ilgili daha fazlası: #ali mahir başarır  # montaj video  # mersin milletvekili

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA