ÇARŞININ DİRENİŞİ DEVAM EDİYOR


Tarih: 18 Haziran 2023 Pazar 15:54

Mersin’in son zamanlarda gündeminden düşmeyen Tarihi Zafer Çarşısı esnafı mücadelesini bırakmıyor. Çarşının yıkım sürecine girmemesi için geçen hafta eylem yapan esnaf bu hafta imza kampanyası başlattı.

Rabia  ARSLAN / Meryem KARADAĞ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kırmızı Lacivert ve Özel İdare İş Hanı ile Tarihi Zafer Çarşısı’nı ısrarla yıkmak istiyor. 6 Şubat’ta yaşanan depremde Mersin’de bu yapıların zarar gördüğünü ifade eden Seçer, özel bir şirketten riskli yapı raporu çıkarttırdı ve ilgili bakanlıktan yazı da aldı. Geçtiğimiz haftalarda İstiklal Caddesi üzerinde yol kapatarak eylem yapan esnaf ise, şimdi Mersin Valiliğine imzalarla müracaat etti.

ALGÜLLÜ, “DEVLETİN SAĞLAM BİNALARININ BÖYLE ALELACELE YIKILMASINA SEYİRCİ KALAMAYIZ”

Çarşı Esnafları Dernek Başkanı Bekir Algüllü, “Kırmızı Lacivert İş Hanlarının bağımsız kuruluşlarca yeniden deprem raporunun hazırlanması için topladığımız imzaları ve resmi dilekçemizi yarin sabah Sayın Mersin Valimize sunup, bu konuda anlayış ve ilgisini kamu adına esnaflar olarak talep edeceğiz. Kamu malını korumak sayın Valimizin olduğu kadar  halkın ve esnafın da görevidir. Devletin sağlam binalarının alelacele yıkılmasına seyirci kalamayız. Hukuksal anlamda deliller ortadan kalkmadan, yani bu iki sağlam bina yıkılmadan deprem analizi istiyoruz” dedi.



Haberle ilgili daha fazlası: #zafer  #çarşısı  #haber  #gündem  #imza  #kampanyası  #direniş  #eylem  #tarihi  #zafer  #çarşısı  #

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA