Bakan Nebati: ’Belirsizlik Algısı Geride Kaldı’


Tarih: 29 Mayıs 2023 Pazartesi 16:06

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Ekonomik Güven Endeksi’ndeki 1,5 puanlık yükselişi değerlendirdi. Nebati, "Seçim gündeminin getirdiği belirsizlik algısı geride kalmıştır. Böylece, önümüzdeki dönemde ekonomimize duyulan güvenin perçinlenmesini; yatırımın, üretimin ve tüketimin kuvvetlenerek artmasını bekliyoruz" dedi

HABER: Seren SABUNCU

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Ekonomik Güven Endeksi'ni değerlendirdi.

Ekonomik Güven Endeksi'nin 20 ayın zirvesine çıktığını söyleyen Nebati "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçilmesiyle birlikte seçim gündeminin getirdiği belirsizlik ortadan kalktı" iddiasında bulundu.

Bakan Nebati, yatırım, üretim ve tüketimin kuvvetlenerek artmasını beklediklerini söyledi.

 Nabati, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Tüketici ve üreticinin ekonomiye duyduğu güveni birlikte ölçen Ekonomik Güven Endeksi Mayıs ayında bir önceki aya göre 1,5 puan artarak 103,7 olmuş ve son 20 ayın en yüksek seviyesine ulaşmıştır.

Milletvekili seçimlerinin tamamlanmış olması ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın milletimiz tarafından bir kez daha seçilmesiyle birlikte, seçim gündeminin getirdiği belirsizlik algısı da geride kalmıştır. Böylece, önümüzdeki dönemde ekonomimize duyulan güvenin perçinlenmesini; yatırımın, üretimin ve tüketimin kuvvetlenerek artmasını bekliyoruz."



Haberle ilgili daha fazlası:

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA