Seçim Mİ? Geçim Mİ?


Tarih: 26 Mayıs 2023 Cuma 09:47

Türkiye, ekonomik açıdan özellikle son yıllarda büyük bir çöküşün içerisine girdiği görüldü. Market ve Pazar fiyatlarındaki yüksek etiketler gündemden düşmezken vatandaşların her gün artan fiyatlar konusunda sitemleri de arttı.

HABER: Meryem KARADAĞ/Rabia ARSLAN

Cumhurbaşkanlığı seçimine son 2 gün kala halkın gündemi enflasyon ve artan fiyatlar oldu. Vatandaşların bir kesimi ekonominin iyi olduğunu ve bu düzenden memnun olduklarını söylerken bir kesimi de iktidarın değişmesini ve enflasyonun düzelmesi gerektiğini söyledi. Vatandaş, “Enflasyon düşüşü bir anda olması mümkün değil, ama hükümetin hemen değişmesi mümkün” dedi.

Artık biz bu cahiliye döneminden çıkmak istiyoruz diyen genç, “Ekonomi iyi değil çünkü hayatımızı etkiledi. Ailemizin maaş durumunda düşüklük olduğu için bizimde harçlıklarımız düştü. Hükümetin değişmesini istiyoruz. Okulda kantinden bir şeyler almak imkansız hale geldi bir tost 30 TL olmuş. Şimdi buradaki amcaların dediği tek şey’ telefonunu çıkar’ biz artık bu cahiliye döneminden çıkmak istiyoruz” diye konuştu.

“Türkiye Çok Zengin Bir Ülke, Fakir Değil”

Türkiye’nin çok zengin bir ülke olduğunu vurgulayan vatandaş, “Pazar çok iyi durumda ben sevdiğim her şeyi alabiliyorum bugün cebimde 200 TL ile çıktım sevdiğim istediğim her şeyi alacağım. Türkiye çok zengin bir ülke, fakir değil. Arabadan geçemiyoruz artık yaya yollarını kapatacaklar. Türkiye gibi zengin hiçbir ülke yok. Çiftçi kazanamıyor ama kaç el değiştiriyor bu fiyatların böyle olması çok doğal” ifadelerinde bulundu. 

“İktidar Değişirse Düzen Değişecek”

İktidar değişirse düzenin değişeceğini söyleyen bir başka vatandaş, “İzin vermiyorlar ki başa gelsin başa gelmeden yapamayacak diyorlar söz verdikten sonra yapar.  Seçilsin bakalım yapıyor mu yapmıyor mu bir görelim. Hem de neler yapacak gelince görürsünüz.  Aklınızın bağı duracak. Koskoca Cumhurbaşkanı yalan söylüyor. Hep yalan sahtekârlık başka bir şey yok hükümetin değişmesini istiyorum. Hiçbir şeyleri yaramıyor artık bu ülkeye, memnun değiliz. Ekonomiyi görüyorsunuz vatandaşın torbaları boş. Kimse korkudan sesini çıkaramıyor. Burada benim torunlarım çocuklarım var onların geleceğini düşünüyorum. Geleceğini düşünen adam aklını başına alır.  İktidar değişirse düzen değişecek, her şey çok güzel olacak” diye vurguladı.

“Enflasyon Düşüşü Bir Anda Olması Mümkün Değil, Ama Hükümetin Hemen Değişmesi Mümkün”

Vatandaşın torbasının dolmadığını söyleyen bir vatandaş, “İkinci turda oy kullanacağız ama bizde şaşırdık ne yapacağımızı biz ne kadar oy versek te olmuyor karşı taraf götürüyor. Ülkede satılmadık yer bırakmadı. Kaldı mı memlekette yer? adam götürüyor, çalıyor çırpıyor. Enflasyon düşüşü bir anda olması mümkün değil. En az 10-20 yıl gerekli ama hükümetin hemen değişmesi mümkün. Pazardayız sabahtan beridir bir torbası dolan görmedim. Vatandaş kan ağlıyor, üretici kan ağlıyor. Tefeci kazanıyor. Ama CHP de de hata var biz tek bir şey istedik Kılıçdaroğlu aday olmasın istenen kişi aday olsaydı seçim ilk turda biterdi. Şu koltuktan bir kalk ya bir genç gelsin. Bize parti değil adam lazım. Hem iktidarın hem zihniyetin değişmesi lazım.  Bunlar eş zamanlı birlikte olmalı ki ülke bir kendine gelsin. Sandıklara herkes gidecek inşallah ikinci seçimde sandığımıza geleceğimize hep birlikte sahip çıkacağız” diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA