Özlem NEBATİ ve Yıldız PEHLİVAN’dan Olgunlaşma enstirüsüne ziyaret


Tarih: 25 Mayıs 2023 Perşembe 09:39

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin NEBATİ’nin eşi Özlem NEBATİ ile Mersin Valisi Ali Hamza PEHLİVAN’ın eşi Yıldız PEHLİVAN, Mersin Olgunlaşma Enstitüsünü ziyaret ettiler.

Atölyeleri gezerek bilgi alan hanımefendiler usta öğreticiler ve kursiyerlerle bir araya gelerek sohbet ettiler.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde ülke geneli toplam 30 tane Olgunlaşma Enstitüsü ve 1000 tane halk eğitimi merkezi bulunmakta olup Mersin ilinde ise 1 Olgunlaşma Enstitüsü ve 14 halk eğitimi merkezi her yaştan vatandaşlara açığı kurslarla hizmet vermektedir.

Olgunlaşma enstitüleri, kültürel değerleri özellikle geleneksel sanatları ve giyim kültürünü araştıran, asıllarını koruyarak yeni ürünler hazırlayan, arşivleyen ve gelecek kuşaklara aktaran, bunların ulusal ve uluslararası alanlarda tanıtılmasını sağlayan, teknolojik gelişmelere paralel olarak sektörde yer alacak nitelikli elemanlar yetiştiren, eğitim ve öğretimin yanı sıra araştırma, tasarım, üretim, tanıtım ve pazarlama süreçlerinin tümünü gerçekleştiren hayat boyu öğrenme kurumlarıdır.

2011 yılında faaliyetlerine başlayan Mersin Olgunlaşma Enstitüsü bünyesinde 13 atölye bulunmaktadır. (haber merkezi)



Haberle ilgili daha fazlası:

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA