SEÇER, TOROS ÜNİVERSİTESİ MEZUNİYET TÖRENİNE KATILDI


Tarih: 25 Haziran 2022 Cumartesi 22:05

Toros Üniversitesi öğrencilerinin mezuniyet törenine katılan Başkan Seçer,diplomalarını alan öğrencilere, “Hepinize hayatta başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun” dedi.Mersin’in bir üniversite kenti olmaya yakışır bir kent olduğunu söyleyen Başkan Seçer, “Bilimin ışığında yürüyen, siyasetin etkisinde kalmayan, özgür düşünebilen üniversiteler istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2021-2022 eğitim-öğretim yılının tamamlanmasıyla mezuniyet diploması alan Toros Üniversitesi öğrencileriyle buluştu. Servet Tazegül Spor Salonu’nda düzenlenen mezuniyet törenine katılan Başkan Seçer, Mersin’de eğitim ve öğretimi destekleyen çalışmaları her daim önceleyeceklerini belirterek, mezun olup iş hayatına atılacak öğrencilere başarılar diledi. 

Törene; Başkan Seçer’in yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren, Mütevelli Heyet Başkan Vekili Nil Aşkın, Toros Üniversitesi Rektörü Ömer Arıöz, çok sayıda öğrenci ve aileleri katıldı.

“Bilimin ışığında yürüyen, özgür düşünebilen üniversiteler istiyoruz”

Öğrencilerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Başkan Seçer, demokratik ve özgürlükçü toplumlar için üniversitelerin önemine değinerek, “Kentimin bir üniversite kenti olması, Atatürk’ün çizdiği yolda gösterdiği hedefte yürüyen bir belediye başkanı olarak bana onur verir. Ulu Önder’in dediği gibi; ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’. İlimin peşinden giden toplumlar her zaman dünyada saygın toplumlar olmuştur. Üniversiteler de demokratik ve özgürlükçü toplumlarda özerk bilimin yapıldığı alanlardır. Eğer bir üniversite özerkse, bilimi özerk bir şekilde yapıyorsa orada bilim de gelişir, demokrasi de gelişir, düşünce ortamı da gelişir. Biz böyle bir üniversite hayal ediyoruz. Elbette ki ülkemizde üniversite sayısı artsın. Mutlaka nicelik olarak artsın ama nitelikli üniversiteler istiyoruz. Çocuklarımızın daha iyi yetiştiği, dünya koşullarına adapte olabildiği, mücadele edebildiği, rekabet edebildiği öğrenciler yetiştirdiği üniversiteler istiyoruz. Bilimin ışığında yürüyen, siyasetin etkisinde kalmayan, özgür düşünebilen üniversiteler istiyoruz. İşte Mersin’de de umut ediyorum bu anlayıştaki üniversitelerin sayısını çoğaltacağız”dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

Yorum Ekle comment Yorumlar (11)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA