ÇOCUK KATİLİNİN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI


Tarih: 12 Mayıs 2023 Cuma 09:48

Mersin’de ailesinden fidye istemek için kaçırdığı Suriyeli çocuğu boğarak öldüren Hasan Cingöz’ün ifadesi ortaya çıktı.

Ebru DOST

Mersin'de gerçekleşen akıl almaz cinayetin detayları bir bir ortaya çıkyor. Görev yaptığı sitedeki Suriye uyruklu ailenin 12 yaşındaki çocuğunu kaçırarak 400 bin euro fidye isteyen kapıcı Hüseyin Cingöz, parayı alamayınca çocuğu boğarak öldürdü. Ardından polis ekiplerince gözaltına alınan Cingöz, bugün itibariye tutuklandı.

Suriyeli Khaled Hayanıketb’i kaçırıp 400 bin euro fidye isteyen, Hasan Cingöz verdiği ifadesinde,"5 Mayıs’ta para vererek ikametin bodrum katına indirip bağladım ve fotoğraflarını çektim. Daha sonra Khaled’i serbest bıraktım. Resimler telefonda kayıtlı durdu. Akabinde 8 Mayıs’ta öğlen saat 14.00 sıralarında tekrar gördüm. Aklıma ailesinden fidye istemek geldi. Bu nedenle Khaled’i tekrar ikametin bodrum katına götürdüm. Bodrum katında bulunan ip ile ellerini, ayaklarını ve vücudunu ip ile bağladım. Ayrıca boğazını da bağlayıp ağzını bağladım ve Khaled’in resimlerini çektim. O esnada çocuk aniden fenalaştı. Ben de korkup sitenin girişine kaçtım. 10-15 dakika sonra çocuğun durumuna bakmak için geldiğimde ölmüştü. Bende boğazındaki ipi çözüp elleri ve ayakları bağlı olacak şekilde poşete koydum. Poşet bodrumda bulunmaktaydı. Daha sonra poşeti de bir çuvala koydum” diye konuştu.

"Çuvala koyduğum cesedi ne yapacağımı bilemedim"

Üzerime atılı suçlamayı anlattığım kadarıyla kabul ediyorum diyen katil zanlısı Cingöz, ifadesinde, “Ailesinden 200 bin euro, 200 bin dolar ve 400 bin TL fidye istedim. Ben gönderdikten yaklaşık 1 saat sonra Khaled’in babaannesi olarak bildiğim şahıs yanıma geldi. Bana Khaled’i sordu ancak ben Arapça bilmediğim için anlaşamadım. Benim telefonumdan torunu olan Muhammed’i aradı. Muhammed bana amcasının oğlunu kaçırdıklarını ve büyük miktarda fidye istediklerini, polise gideceklerini söyledi bende ‘gidin’ diyerek telefonu kapattım. Daha sonra hep sitedeydim. Hiçbir yere gitmedim. Khaled’i arayan polislerle birlikte kamera görüntülerine bakıyordum. Ben çuvala koyduğum cesedi henüz ne yapacağıma karar vermemiştim. Üzerime atılı suçlamayı anlattığım kadarıyla kabul ediyorum” diye konuştuğu öğrenildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA