Seçer: “Hükümet Mersin’i Neden Görmüyor?”


Tarih: 9 Mayıs 2023 Salı 17:40

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Mayıs ayı olağan genel kurul meclis toplantısı gerçekleştirildi. Bütçe ve yatırımların tartışıldığı gündemde Vahap Seçer açıklamalarda bulundu. Seçer, “Yaptığımız yatırımlara yönelik istediğimiz kredileri 4 yıldır iller bankası sonuçsuz bırakıyor. Acaba neden. Bunun cevabını Cumhur İttifakı arkadaşlar belki biliyordur” dedi.

Hayrettin ACAR

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in İller bankasına yönelttiği eleştirilere ve soruya yönelik cevap veren AKP Meclis üyesi Mehmet Sadık Türüt, “Başkan yapmış olduğu yatırımlara yönelik kredi başvurularına iller bankasından onay alamadığını söyledi. İller bankasında hangi belediyenin, hangi şartlarda ne şekilde para alacağı zaten yasalarla, yönetmeliklerle belirlenmiş. Bunu da zaten bütün belediyeler listeye düşen miktarını gününde ve saatinde tıkır tıkır alıyor. Devletin yatırım yaptığım tek kurumda iller bankasında değil ayrıca” dedi.

Seçer AKP Meclis üyesi Mehmet Sadık Türüt’ün açıklamaları sonrası, “Bir devlet bankası ve İller Bankası deyince belediyeler akla gelir. Kanunla, nizamla her konuda olduğu gibi İller Bankası'nı yönetir” dedi. Seçer, “Bizim de zaten savunduğumuz ve olması gerekir dediğimiz kanunlar, nizamlar çerçevesinde ve adalet çerçevesinde kurumların siyasi vesayet altında kalmadan herkese eşit mesafede olması gerekir. Biz de diyoruz ki İller Bankasının Cumhur İttifakı'na mensup belediyelere sağladığı imkanlara bakın. Sağladığı kredilere bakın, Yatırımlara, hibelere bakın; Bir de Millet İttifakı'nın belediye imkanlarına bakın. Buradaki siyasi ayrımcılıktan zaten sözleştik. Bunu da dikkatlerinize sunmak isterim” ifadelerini kullandı.

Artan nüfusa yönelik yeni yatırımların yapılması gerekliliğine değinen MHP Meclis üyesi Mehmet Topkara’ya yönelik Seçer, “Buranın nüfusu artıyor. Burayı afet bölgesi ilan etmezsek de buraya bir özel statü verelim dedik. Burada altyapı yol ya da diğer birtakım kurumların sağlık, eğitim, yatırımları olması gerekiyor. Hükümet Neden bunu yapmadı? Cumhur İttifakı’na mensup arkadaşlar burada. Belki onlar biliyordur” dedi.

Yıkıma uğrayan on il dışında yedi ilin afet bölgesi kapsamına alındığına değinen Seçer, “Deprem bölgesinde zaten yıkama uğrayan on il var ama bunun yanında Elazığ başta olmak üzere yedi il afet bölgesi ya da afetten dolayı etkilenen iller kapsamında destek kapsamına alındı. Şimdiden merak ediyoruz. Mersin niçin dışarıda tutuldu?” diye konuştu. Seçer sözlerini, “Madem bu kadar güç var. Madem bu kadar yapı stoğu var. Bu kadar çürük bina var. Bir an önce boşaltılması gereken apartmanlar var. Yıkılması ve dönüştürülmesi gereken apartmanlar var. Neden hükümet mersini görmedi?” diyerek sonlandırdı.



Haberle ilgili daha fazlası:

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA