Mersin’de Su Musluktan İçilir


Tarih: 9 Mayıs 2023 Salı 15:00

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Mayıs ayı olağan genel kurul meclis toplantısı gerçekleştirildi. Meclis toplantısında 2022 yılı MESKİ faaliyet raporu görüşülürken, gündem dışı Mersin genelinde olan sorunlar dile getirildi.

HABER: Hayrettin ACAR 
Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Mayıs ayı olağan genel kurul meclis toplantısında konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, " önümüz yaz, kuraklık artacak. Mersinli hemşehrilerime sesleniyorum. Lütfen kaçak su kullanmayın. Suyumuzu lütfen faturasız, parasız, bedelsiz kullanmayın" dedi.  
Mersin Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Ünzile Kuru, "on üç ilçesinde kentin her alanında Mersin'e yakışır, Mersinli'ye yakışır kalite hizmet sağladığı projeler üretildi. Çalışmalar yapıldığını görüyoruz. 2022 yılı faaliyet raporunu incelediğimizde hem çağın değişen ve gelişen koşullarına uygun ilk defa yapılan teknolojilerin uygulandığını görüyoruz. Çağın getirdiği olumsuz şartların çevre ve iklim krizinin göz önünde tutulduğu zamanda bunu görüyoruz" dedi. MESKİ tarafından yapılan dijital teknolojinin kullanıldıı sistem ile ilgili konuşan Kuru, "Mersin'de su musluklardan içilir bir reklam sloganı değildir, bir gerçektir" ifadelerini kullandı. Mersin'de suyun musluktan içilmesinden gurur duyduğunu belirten Kuru, " havanın sıcak olduğu bir zaman bir amca ile denk geldik. suyu musluktan içeceğim zaman 'sakın musluktan içme dedi'  dedimki Biz Mersin'de suyu musluktan içeriz. rahat olun sizde için dedim. bundan gurur duyuyorum" diye konuştu. 
Mersin Büyükşehir Belediyesi AKP Meclis Üyesi Hasan Tüzün kuraklık sürecine vurgu yaparak, "dünyadaki en önemli sorunlardan biri olan küresel ısınmayla beraber yaşadığımız kuraklıktan dolayı gelecekte çekilmesi muhtemel olan su sıkıntıları çözülmesi lazım" dedi. Bununla alakalı Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin yapması gereken önemli faaliyetlerin olduğunu ve tedbirleri alması gerektiğini belirten Tüzün vahşi sulamaya değindi. Tüzün, "Vahşi sulamayla alakalı hep beraber sadece belediye olarak değil tüm kurum ve kuruluşlarla halkla beraber önemli bir mücadele gerçekleştirmemiz gerektiği biliyoruz" dedi. 



Haberle ilgili daha fazlası:

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA