AKP Neden Kararından Döndü


Tarih: 7 Mayıs 2023 Pazar 20:48

AKP deprem nedeniyle seçim sürecinde müzik ile seçim arabası gezdiremeyeceğini açıklamıştı. Fakat AKP kendi yasağını kendisi deldi.

Seren SABUNCU 

Deprem nedeniyle seçim sürecinde her seçim zamanı yapılan müzik ile seçim aracını gezdirme ritüelini bu sene yapmayacağını duyuran AKP, seçimlere az bir süre kala cadde cadde, sokak sokak müzikli seçim aracını gezdirmeye başladı. 

14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine az bir süre kala Mersin’de siyasi ittifakların seçim propaganda çalışmaları da yoğunlaştı. Fakat bu yıl herkesi derinden etkileyen Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremler nedeniyle Cumhur İttifakı çalışmalarını müziksiz yapacağını duyurmuştu. Cumhur İttifakı’nın seçim şarkısı çalan araçların sıkça gezdiği görüldü. Tüm propaganda sürecinde vatandaşlarla yüz yüze olacaklarını ve müzik çalınmayacağını söyleyen Cumhur İttifakı’nın kararından neden döndüğü de merak konusu oldu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ve imzaladığı seçim kararında Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem nedeniyle seçimlerde müzik çalınmayacağı ve bu süreçte tüm ittifak üyelerinin sadece vatandaşlarla yüz yüze görüşerek yapacaklarını duyurmuştu.

Erdoğan, "Seçim dönemini deprem felaketi sebebiyle derinden sarsılan milletimizin acısına hürmeten uhulet ve suhuletle geçirmeyi planlıyoruz. Cumhur İttifakı olarak 6 Şubat'tan beri ortaya koyduğumuz vakur tavır, bu konudaki duruşumuzun en güzel örneğidir." ifadesini kullandı.



Haberle ilgili daha fazlası:

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA