Veliler Beslenme Çantası Sorunu Çözülsün İstiyor


Tarih: 3 Mayıs 2023 Çarşamba 12:36

Temel besin maddelerindeki fiyat artışları nedeniyle aileler, okulların hazırladığı günlük beslenme programını karşılayamaz duruma geldi. Okul kantinlerinde de fiyatlar el yakıyor. 2 çocuk Annesi Elmas Doğaner geçinemediğini ve beslenme çantalarını artık dolduramaz durumda olduğunu söyledi.

Meryem KARADAĞ

Mersin'in Mezitli ilçesinde yaşayan Doğaner ailesi aybaşını zor getirdiklerini söyleyerek her şeyin çok kadar pahalı olmasından yakındılar. Doğaner ailesi için bir diğer büyük sorun ise artan beslenme giderleri. Maliyetlerin yükselmesiyle çocukları okuyan dar ve orta gelirli ailelerin bütçesini zorladığını söyleyen Doğaner, "Çocuğum okula giderken beslenme çantasına bir şey koyamıyoruz, çünkü hayat şartları müsaade etmiyor. Her şey çok pahalı, bir şey alamıyoruz" dedi.

Veliler Kötü Günlerin Sona Ermesini Bekliyorlar

Enflasyonun rekor seviyede arttığı bu dönem çocukların zaten zor dolan beslenme çantalarını boş, çocukları aç, velileri çaresiz bıraktı. Aileler artık bu kötü günlerin sona ermesini dört gözle beklediklerini söyledi. Markete gittiklerini söyleyen 2 çocuk annesi Doğaner, “Poşetlerim boş dönüyorum eve, her şey ateş pahası olmuş. En son alışveriş yaptım 2 poşete 500 TL ödedim. Düşünün poşetin içinde yarım kilo peynir bile alamadım. Yağ, salça, bakliyat alacağım diye peynir, et alamaz olduk. Çocuklarıma Sarelle aldım ekmeklerinin arasına sürüyorum. Beslenme çantasına peynir, zeytin, domates, ceviz, muz koymak isterdim. Ama yok bu saydıklarımın hepsi pahalı evin temel gıdasını almaktan bunları alamıyoruz. Bazen de kızıma 50 TL, oğluma 50 TL veriyorum kantinden bir şeyler alıp yesinler diye ama bir su olmuş 4 TL artık 5- 10 TL ‘nin değeri kalmadı.  Simit 6 TL, Meyve suyu 7 TL olmuş toplam 13 TL karınları bile doymaz isterdim okullarda yemek verilsin” diye konuştu.

Ekonomik krizle birlikte öğrencilerin beslenme çantası yarı yarıya boşaldı. Geçen yıl 52 lira olan zeytinin kilogramı 89 liraya, 81 TL olan peynirin kilogramı da 205 liraya yükseldi. Okul kantinlerinde de fiyatlar el yakıyor. 1.5 TL olan pet şişe su 3 TL'ye, 12 TL olan hamburger 25 TL'ye, 9 TL olan yarım ekmek arası tost 18 TL'ye, 2 TL olan çay ise 3.5 TL'ye yükseldi.

Son zamanlarda bu konun üzerinde en çok duran Selvi Kılıçdaroğlu sosyal medyasında paylaştığı Tweet de; Türkiye'de çocuklarımızın %67'si sebzeyi, %87'si et ürünlerini her gün tüketemiyor. Ben First Lady unvanı peşinde değilim, bu tarz fani şeylerde hiç gözüm yok, olmadı. Tek derdim bu gerçeklerdir. Tek işim, tek hayalim bu ülkede her çocuğun yeterli beslenerek büyümesidir.



Haberle ilgili daha fazlası:

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA