Mersinli gençler sordu, siyasetçiler yanıtladı


Tarih: 27 Nisan 2023 Perşembe 17:02

Sesini topluma ve siyasetçilere duyurmak üzere gençlerin ortak akıl ile kurguladığı bir çözüm üretme çalışması olan “Gençliğin Yüzleri” Mersin Siyasal Forumu gençlerin ve milletvekillerinin katılımıyla gerçekleştirdi. Fikirlerini, talep, beklenti ve umutlarını görünür kılmak isteyen ve seçimler öncesi siyasi partilerin gençlik politikalarını gözden geçirmelerini talep eden gençler, Eskişehir, Mersin ve İstanbul’da gerçekleşen Siyasal Forumlar aracılığıyla CHP, Yeşil Sol Parti ve TİP’li siyasetçilerle bir araya geldi.

Mersinli gençler, Gençlik Forumlarından çıkan çözüm önerilerini Siyasal Forumlar aracılığıyla; Nitelikli Eğitim, Genç İşsizliği, Gençlerin Siyasete Katılımı ve Gençlerin Temel İhtiyaçlara Erişimi başlıkları altında milletvekillerine ve siyasi parti temsilcilerine aktardı. Ayrıca, farklı siyasi partilerin gençlik meselelerine yaklaşımlarını ve bu konulardaki planlarını birinci ağızdan dinledi.

 Mersin Siyasal Forumu’na katılan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Yeşil Sol PartiMersin Milletvekili Rıdvan Turan ve TİP Bilim Kurulu Eğitim Politikaları Koordinatörü Hazal Çakmak Nitelikli Eğitim, Genç İşsizliği, Gençlerin Siyasete Katılımı ve Gençlerin Temel İhtiyaçlara Erişimi başlıklarında gençlerden gelen soruları yanıtladı.

İşe alımlarda mülakat kaldırılmalı

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır seçimde oy kullanmanın çok önemli olduğunu belirterek herkesin istediği partiye üye olabileceği özgür bir ortam oluşturmak gerektiğini söyledi. Başarır, üye olunan partinin kamuda çalışmaya engel olmaması gerektiğini de paylaşarak “işe alımlarda mülakatın kaldırılması gerekiyor” dedi.

Üniverstileri tekrar planlamalıyız

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, eğitimli gençlerin düşük ücretle çalıştırılmaması gerektiğini vurgulayarak “Üniversite mezunlarına iş sağlandıktan sonra üniversiteleri tekrar planlamalıyız. Eğitimin bilimsel, demokratik ve laik bir yapıya döndürülmesi gerekiyor.” diye belirtti. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da genç ve kadın işsizliğinin yüksek olduğunun altını çizen Turan şunları söyledi: “Tarımsal üretim başta olmak üzere kooperatifleşmeyi kolaylaştırmalıyız. Kooperatifler demokratikleştirilmeli ve kamu alım garantisi vermeli. Barınma sorununa karşı da fazla konutu olanlar için servet vergisi getirmeliyiz. Herkesin rahatlıkla oturabileceği konutlar yapmalıyız.”

Toplumsal farkındalığı arttırmalı, engelsiz bir ülke yaratmalıyız

TİP Bilim Kurulu Eğitim Politikaları Koordinatörü Hazal Çakmak, “İşsizlerin büyük kısmı gençlerden oluşuyor, yüzde 35 oranında genç işsizliği söz konusu. Kendi mesleklerini yapamıyorlar. Ancak iş, istihdam, eğitim, kadın, doğa çevre hepsini birlikte değerlendirmek lazım.” dedi. Sözlerine toplum bilincinin önemi ile devam eden Çakmak: "Toplumsal farkındalığı artırmalı, engelsiz bir ülke yaratmalıyız. Bilimsel, laik, özgür düşünebilen bireyler yetiştirmeliyiz. Adaylarımızın yüzde 50’si kadın, ön sıralara koyarak seçilmelerinin önüne engel koymadık.” diyerek gençlerin sorularını cevapladı. (HABER MERKEZİ)



Haberle ilgili daha fazlası:

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA