Hamit Ýzol’un eseri "Roza" film oluyor


Tarih: 23 Aralýk 2022 Cuma 10:43

BAÞKAN SEÇER MONÝTÖR BAÞINA GEÇTÝ, ÇEKÝMDEN SAHNE ÝZLEDÝ

Baþkan Vahap Seçer, Akdeniz Ýlçesi Çilek Mahallesi’nde çekimleri devam eden ve Hamit Ýzol’un ayný isimli kitabýndan uyarlanan “Roza” film setini ziyaret etti. Oyuncu ve set emekçileriyle bir araya gelen Baþkan Seçer, hem Mersin hem de film hakkýnda sohbet etti. 

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, Hamit Ýzol’un ayný isimli kitabýndan uyarlanan “Roza” filminin çekimleri sýrasýnda film setini ziyaret ederek, oyuncularla bir araya geldi. Akdeniz Ýlçesi Çilek Mahallesi’nde çekimleri devam eden sette filmin kadrosuyla buluþan Baþkan Seçer’e, Hamit Ýzol da eþlik etti.

Baþkan Seçer, Þanlýurfa’dan Mersin’e uzanan bir göç hikayesini konu alan filmin kadrosunda yer alan oyunculardan Belçim Bilgin, Fikret Kuþkan, Bahar Þahin, Burak Sevinç, Arin Alkýþ, Ümit Çýrak, Deniz Bolýþýk, Yönetmen Mustafa Kotan ve Görüntü Yönetmeni Aþkýn Saðýroðlu ile buluþtu. Baþkan Seçer, ekip ile hem Mersin hem de film hakkýnda sohbet etti.

Baþkan Seçer, oyuncularla Mersin’i konuþtu

Belçim Bilgin proje hakkýnda, “Bütün gönlümüzle, ruhumuzla herkes bu projenin içinde. Umarýz, seyirci de öyle karþýlayacak. Siz de þehrinizde bizi misafir ettiðiniz için bakalým filmi nasýl bulacaksýnýz; ayrýca heyecanlýyýz” dedi. Baþkan Seçer de, Mersin’de böyle bir projenin yürütülmesinden dolayý mutluluk duyduðunu söyledi.

Baþkan Seçer, oyuncularla yaptýðý sohbette, kentte yaþayan insanlar arasýndaki sosyo-ekonomik yapýya dikkat çekti. Baþkan Seçer’in Mersin’i anlatmasý üzerine oyuncu Belçim Bilgin de, “Her þeyin karýþtýðý bir doku” sözüyle Mersin’in yapýsýný yorumladý. Devamýnda Baþkan Seçer,  “Ben de ‘Mersin Türkiye’nin özeti’ derim. Türkiye üzerine konuþmak istiyorsan, Mersin’in sorunlarýný ele al, Türkiye’yle aynýdýr. Burada ne varsa, Türkiye’de de var. Toplumsal ve ekonomik meselelerse burada var. Burada yok yok” dedi.

Baþkan Seçer monitör baþýna geçti, çekimden bir sahne izledi

Baþkan Seçer ayrýca, oyuncularla sohbetinin ardýndan monitör baþýna geçerek, çekim esnasýndan da bir sahne izledi.  Seçer, film ekibi ile de hatýra fotoðrafý çektirdi.

“Roza” bir göç hikayesi

Mevsimlik iþçi olarak Þanlýurfa’dan Mersin’e göç eden bir ailenin dramýný konu alan film, gelecek yýl vizyona girerek seyircisiyle buluþacak. Mersin Büyükþehir Belediyesi de filme katký sunarken, Þehir Tiyatrosu’ndan oyuncular da filmde rol alýyor.



Haberle ilgili daha fazlasý:

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulamasý iOS Uygulamasý
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanýrken yayýn politikamýzý okumanýzý tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm haklarý saklýdýr.
Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz. herkesinhaberi.com Ýnternet Gazetesi basýn ve yayýn meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA